Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy értessem meg apával,...

Hogy értessem meg apával, hogy a gyereknevelés nem csak anya feladata?

Figyelt kérdés

Minap kibukott egy kis vita, ahol kiderült, nem egészen egyformán gondoljuk a dolgokat.

Apa úgy véli, az ő feladata annyi, hogy elmegy reggel 5-kor dolgozni, hazajön este 6-kor, eszik, fürdik és alszik, mert fáradt. Hazahozza a pénzt, és ezzel eltartja a családot. Az én feladatom pedig, hogy neveljem a gyereket, azért vagyok gyesen...

Én meg úgy gondolom, hogy igenis fogja meg a gyerekét, ha kell vígasztalja meg, altassa el, dajkálja és játszon vele. De nem így van. Ha ő tévétnéz, akkor a gyerek legyen csendben, ha ölbe veszi nem tud szotyizni, ha altatni kell, elfárad a keze 10 perc alatt.

De én a gyerek mellett lássam el a háztartást is, mert abban sem segít , bár néha kiviszi a szemetet és behozza a szárítót az udvarról éjjelre...

A lakást is fel kéne újítani, mert romokban van, de hétvégén persze fáradt, akkor pihen. De nekem akkor is 24 órás szolgálat van...

Hogy lehetne a két értéket közelíteni egymáshoz?

Elfáradtam, nehéz a mókuskerék és nem látom sem a végét, sem hogy mitő lenne jobb...

Segítsetek, tanácsatalan vagyok!

2008. szept. 13. 15:51
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
Beszélj valakivel, akire jobban hallgat.
2008. szept. 13. 16:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ha a baba előtt sem vártál el tőle segítséget, akkor ez nagyon nehéz lesz. De mindenképp tisztázd vele, hogy a gyereket ketten akartátok, ketten is kell nevelnetek. Te is egész nap dolgozol, csak éppen a te "főnököd" pelenkát visel. Persze, azért kapod a GYES-t, hogy ezt csináld, nade meg kéne nézni, hogy te a hónap minden napján, napi 24 órát készenlétben vagy, és jóval kevesebbet kapsz ezért, mint aki heti öt napot dolgozik. Neked is ugyan úgy jár a pihenés. Beszéld meg a férjeddel, hogy havonta egyszer hétvégén az ő reszortja a gyerek, amíg te elmész otthonról és kikapcsolódsz, vagy otthon pihizel, de nem neked kell ugrálni. És ha hazajön munkából, akkor legalább egy fél órát foglalkozzon a gyerekével, hiszen azért akarta ő is, mert öröme telik benne, nem azért, mert kényszerítette rá bárki. Bizony egy gyerek néha okoz kényelmetlen perceket, de egy apa épp úgy szülő, mint egy anya, neki is meg kell tanulna némi kényelmet feláldozni arra, hogy a gyerekével legyen. Amúgy teljesen megértelek, én a születése óta egyedül nevelem a fiam, és bizony jól jönne sokszor némi segítség. Szerencsére én megtehetem, hogy amikor már igazán nem bírom tovább, akkor megkérem a nagyit, hogy pár órára vigyázzon rá, amíg én elmegyek valahová távol a zsivalytól és lazítok egyet.
2008. szept. 13. 16:03
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
az én férjem is pont igy lássa a dolgokat,ebbe valahogy bele kell törödnünk ha szeretjük a párunkat és nem akarunk minden nap veszekedni velük ez persze nagyon nehéz de én már csak a gyerekemet nézem és nem igazán törödök azzal hogy az apja mit csinál vagy mit nem.az én hejzetem se jobb mint a tiéd csak hogy megnyugtassalak én gyes után munkába áltam 14 orás muszakba dolgoztam reggel 8 tol este 10 ig havi 15 napot és emelet a gyerek is nekem juttot meg a háztartás is most a második babát várom de még most se javult a hejzet a férjem munka után pihen és most már nem is kérem hogy segitsen már belefáradtam ebbe de neked sok szerencsét kivánok hátha meg tudod vele oldani a problémát
2008. szept. 13. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
csatlakozom az elso valasz adohoz!! igenis fogja meg az apja ha tobbre nem is de egy felorara kell a gyereknek az is hogy az apja is foglalkozzon vele, nem csak az anya!!! igaz a nap nagy reszet a gyerek velunk az anyjukkal toltik,de kell az apai neveles is!!! ugy hogy probald ra vezetni a parodat erre hogy foglalkozzon a gyerekkel egy kicsit, megerti az ember hogy faradt az apa a munkaba de a gyereket ketten akartatok es ketten is kell FELNEVELNI nem csak az anyjanak!!igy nagyobb koraba hogy lesz tekintelye az apanak a gyerekevel szemben??? ha nem foglalkozik vele sajnos sehogy!!
2008. szept. 13. 17:37
 5/8 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen rossz a pasas hozzáállása... Némi női praktikát kell bevetni, a veszekedés annyit ér mint halottnak a csók... Próbáld szép lassan és fokozatosan egyre több mindenre rávenni. Előbb csak apróságok, 5-10 perc a gyerekkel, csak azt a két tányért míg pelenkázol mosogassa el, etcetera. Hátha sikerül. persze sajnos a férfi igen makacs jószág, az öszvér példamutatóan szófogadó és belátó állat hozzá képest.
2008. szept. 13. 18:19
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Ezért szültünk mi nők gyereket - a párom megmondta, hogy ő nem lenne erre képes. a párod megváltouni nem fog - az enyém is ilyen, Majd ha nagyobb lesz a gyerek, talán...
2008. szept. 13. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel vagyok néha én is így. De hát ezt a férfiak nem érthetik meg. Az előző hozzászólókkal én is teljesen egyetértek. Nem azt kéred a férjedtől, hogy csináljon vmit is a baba körül, hanem hogy beszéljen neki, szeretgesse, dédelgesse. Ezzel közelebb kerülhet hozzá. illetve ők egymáshoz. Aztán már jöhet egy két pelus csere stb. Hátha így bejönne.

Illetve én már csináltam olyat, hogy eljátszottam hogy hasmenésem van, igaz egyszer az volt tényleg és kértem hogy fürdesse már meg gyorsan. Ki volt készítve minden, csak a gyereket kellett a kádba tenni. Ha volt vmi gondja bekiabált a budiba és segítettem szóban. Párszor azért bejött, aztán meg büszkén mondta hogy ő megfürdette a kislányát. sokkal közelebb került a kicsihez ezáltal az élmény által. Persze a hasmenés csak egyszer egyszer jön be, mindig kell vmi új, mert rájön. De kezdetnek megteszi.

Amúgy meg sok férfi azért sem foglalkozik a kicsivel, mert nem tud vele mit kezdeni. Meg kell tanítani a gyerekkel bánni. Fel kell kelteni benne a vágyat hogy ő is akarjon olyat játszani a gyerekkel amit mi. stb.

Meg hát igen a férfiak nem értik meg hogy mi nők szinte feláldozzuk vmilyen szinten magunkat a gyerekért, míg ők ugyanúgy elvárják a régi megszokott dolgaikat. Meg kell velük értetni, hogy ezzel nem csak az anya élete változott meg, hanem az apáé is.

Erre talán tényleg az a legjobb megoldás ha vhogy közelebb hozod őket egymáshoz, illetve az apát a kicsihez. Lesz közvetlen tapasztalata, élménye a kicsivel, talán ezen csak ez segíthet.

Vagy elfogadod így ha nincs más. Bár ez nagyon nehéz és sok kapcsolat ment már rá ilyen dolgokra. A pasi makacssága miatt.

2008. szept. 15. 16:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyosak vagytok:-)

Apa szokta fürdetni a picit, mert nekem gerincproblémáim vannak, bár mióta használjuk a biztonsági babafürdetőt, megint rám testálódott a feladat:-)

Szokott azért gagyorászni a kicsivel, meg néha vigasztalja is, együtt pihiznek, sétállni is szoktak, csak örülnék, ha ez rendszeres és önkéntes lenne, és nem kéne szólni neki, hogy most vedd fel a gyereket, mert nyűgös, vagy fordítsd meg, mert felébredt. Örülnék, ha magától is lenne igénye a babával foglalkozni:-)

De az biztos, kétség nem fér hozzá,hogy imádja a lányát és engem is!!! ÉS én már ennek is örülök!! Csak vannak napok, mikor fáradtabb vagyok, vagy nyűgösebb, ilyenkor jó lenne, ha kicsit átvenné tőlem a feladatokat:-)

2008. szept. 16. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!