Ezek közül a nevek közül ti melyiket választanátok? Nem sikerül dűlőre jutni.
Sziasztok! :)
Nagy nehezen sikerült leszűkítenünk a kört 6 fiú és 6 lány névre, de sehogy se megy tovább, nem tudunk választani, mindegyik név annyira tetszik. :D
Megírnátok, hogy Nektek ezek közül a nevek közül melyik tetszik leginkább, Ti melyiket választanátok és miért? :)
Fiú nevek: Richárd, Olivér, Gergely, Kornél, Bence, Bálint
Lány nevek: Anna, Izabella, Kamilla, Léna, Blanka, Leila
Melyik nevet adnátok szívesebben a saját gyermeketeknek? :)
Előre is köszönöm szépen a segítséget! :)
Fiú nevek közül én a Richárdot, esetleg az Olivért, lánynevek közül az Izabellát adnám.
Amit nem adnék: Gergely, Bence, ezekkel külföldön szívnak az ismeretségi körömben, nem bírják megjegyezni, hogy kell rendesen kimondani. Lánynevek közül a Léna és a Leila nem tetszik, de ez személyes ízlés kérdése.
A vezetéknevünk 3 szótagból áll, és utolsó betűje "e" betű. :)
Nem bánnám, ha viszonylag 'ritkább' nevet tudnánk adni a picinek, de a népszerűség igazából számunkra nem akkora akadály. Jó lenne, ha nem lenne annyira felkapott, de csak ezen nem fog múlni a dolog. :)
Legyen pozitív jelentése a névnek, az fontos!
Az sem hátrány, ha nemzetközileg is elfogadott vagy legalább is könnyen megjegyezhető, kiejthető, bár egyelőre nem terveztünk külföldre költözni, de sosem lehet tudni, mit hoz az élet. :)
Az eddigi válaszokat nagyon szépen köszönöm, mindenkit felpontoztam, és természetesen a további véleményeket is nagy örömmel fogadom! :)
Nekem a felsoroltak közül a Kornél és a Bálint, valamint a Blanka és a Leila név tetszik a legjobban.
Bence és a Léna sem rossz.
Nos, meglátásom szerint ha e-betűre végződik a vezetéknév, nem adnék neki olyan nevet aminek a második betűje is e-betű, olyan mekegős hangzása lesz a névnek ha egybeolvasod.
Tehát így fiú nevek közül a Gergely és Bence szerintem nem annyira passzolhat a vezetéknévhez, illetve a Leila.
A felsoroltak közül a Kornél és Blanka tetszik nekem a legjobban. :)
Fiúnévből egyértelműen az Olivért választanám, ez a kedvenc fiúnevem. De a Bence és a Bálint is szép.
Lánynevek közül több is nagyon tetszik: Anna, Kamilla és Léna. Nehéz ügy, talán a Léna lenne a befutó. :)
Na a 3 szótagos e végű vezetéknévhez:
Kornél
Bálint
Blanka
Léna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!