Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kétségbe vagyok esve! Az...

Kétségbe vagyok esve! Az idáig jól szopizó 2 hónapos babám elutasítja a cicit! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elkezd enni és 5 perc utàn üvölt! Elképzelésem sincs, hogy mi baja lehet mert semmin nem változtattam!:(

Párszor kapott üvegből lefejt tejet, de nem rendszeresen!

Este semennyire nem szopott így kapott lefejt tejet szintén üvegből mert ha kanálból adtam kiköpte!:(

Éjszaka félkómásan szopizott rendesen meg reggel is de azóta...

Már én is bőgök:'(

Hasfájós az elejétől de ettől még evett idáig.

Tápszerhez nem akarok nyúlni!

Esetleg fogzás kezdése okozhatja? Mert elkezdett picit nyálzani meg rágja a kis kezét.

2015. nov. 21. 13:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Le kell merni szopi elott es utan.
2015. nov. 21. 21:31
 12/14 anonim ***** válasza:

A gyarapodása mindenképp nagyon jó.

A szoptatással kapcsolatban pedig már nincs új ötletem, hülyeséget meg nem akarok tanácsolni. Szerintem kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót, mert ehhez én kevés vagyok.

2015. nov. 21. 21:31
 13/14 anonim ***** válasza:

szoptatási tanácsadót keress meg feltétlen a lll (lalecheliga)-tól!

az én sejtésem inkább az, hogy beindult a tejed rendesen, és nagyon spriccel, ő meg nem bír rendesen enni. nem büfizik? nem tekereg szopi közben, és nyüszög?

(ha tekereg, csapkod, nyüszög, vagy dühösen felsír, lehet az, hogy sok levegőt nyel, és feszíti a pociját a böfike, ilyenkor büfiztetni kell, várni kicsit, és utána folytatni. közben ha türelmetlen, vígasztalni.... stb.stb)

szóval ha erős a tejleadó reflexed, akkor nehéz ennie - úgy képzeld el, mintha úgy akarnál a kerti slagból inni, hogy túl erősre nyitod...

a cicit elzárni sajnos nem lehet, de vannak trükkök - pl. ha nem óriásiak a melleid, próbáld meg hanyattfekve szoptatni - a gravitáció neked dolgozik :) lefejni egy kicsit szopi előtt (bár ez tejszaporító hatású, lehet, hosszabb távon még inkább erősíti a tejleadó reflexet)

és a leginkább jó trükk... abból a ciciből kínáld, amiből a korábbi kajcsinál adtál. az úgyis gyengébb lesz (a másik meg visszafogja a termelést, hisz nem apasztják, tehát kicsit csitul)

még egy dolog, amit ne felejts el. nem vagyunk mindig egyformán éhesek. én ma pl. 1-kor ettem először. pénteken 9-kor farkaséhesen faltam fel a reggeli banánom :) most ebből nem vonnék le következtetést.

minden baba 2 hónap körül kezdi el a nyálzást. amúgy a fogzási tünetek az előbukkanás előtt már 2 hónappal jelentkezhetnek, de azért elég ritka, ha 6 hó előtt kijön a baba foga (főleg cicizős babáknál nem nagyon hallok ilyet)

nem lesz cumizavara a kicsinek, ha csak mostanában fordult elő, hogy adtál neki cucliból pótlást (inkább az első 2 hétben erős az "átpártolási" veszély, már ilyenkor kialakult a jó viszonya a cicivel és az anyatejjel) ne aggódj. de ha már pótolsz, inkább pohárból itasd, nem bonyolult pohárból megitatni, az újszülöttes nővéreket láttam, hogy beledöntik a kicsikbe a kávéspohárból a pasztőrözött nőitejet az 1-2 napos bébikbe :)

ne aggódj :) a természet csodálatos, az evólúció is az, hát még a kisbaba, a világ legtökéletesebb élőlénye :) tökéletesen van kitalálva a táplálási folyamat, te csak add át magad a szoptatás adta élvezetnek, és bízzál magadban, a baba döntéseiben, az ő és a te ösztöneidben, és minden működik. (tudom, mert 30 hónapja szoptatok, úgy, h körülöttem annyi demagóg és tudatlan volt, és osztotta a tanácsod, de én csak a lll-ás szoptatási tanácsadómnak hittem) :)

csak nyugi :)

2015. nov. 21. 22:49
 14/14 A kérdező kommentje:

De aranyosak vagytok!!! Koszonom, hogy irtok! Es csupa jokat! ❤😗

Most egesz jol elfogadta, habar egyszer nyuglodott de bufi utan folytatta.

Valoban eros a leado reflex mert olyankor omlik meg a masik cicibol is ami parkolopalyan van. Szokott tekeregni kozben meg megfesziti magat stb. Lehet akkor az elejet lefejem hatha nem nyel annyi levegot!

2015. nov. 21. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!