A parommal van egy kisfiunk. Neki van az elozo kapcsolatabol egy nagyobb fia. Azt mondja, hogy a Karacsony egyik napjat ott toltene veluk, az exevel, mert a fianak fontos, hogy egyutt legyenek! Most erre mit mondanatok?
Koszi a megerto valaszokat !
Ovodas a fia, heti egy nap, egy ejszaka van nalunk.
A szuletesnapjan mindig egyutt vannak, erre soha nem is mondtam semmit, ez ertheto.
A nagymama is veluk el, igy ok nincsenek egyedul karacsonykor , meg ki tudja, lehet van a nonek baratja.
Amikor összejöttél vele, gondolom nem titkolta hogy van egy gyereke, és ebben a tudatban vállaltál vele közös gyereket, nem?
3 napból egyet vele tölt, amit ráadásul te választhatsz ki! Még így is bőven hátrányban marad a közös gyereketekhez képest.
Amúgy neked nincsenek szüleid? Ha már a másik gyereknél belevetted a nagyit, ugyanúgy ti is tölthettek egy napot a nagyszülőkkel.
Nagy nehezen elérte, hogy láthassa a fiát rendesen te meg feszkózol neki? Te mit szólnál fordított helyzetben, hogy a gyereked nem Karácsonyozhat az apjával, mert az új nőnek nem elég 3-ból 2 nap.
De karacsonyozhat az apjaval, nalunk !
Nem igy lenne a normalis? Felolem aztan mindharom nap johetne!
Nem, nekem nincs itt senkim ...
A Karácsony 3 napból áll. Nem értem,hogy mondjuk 26-án este miért ne lehetne ott vele a volt párjánál?
Gondolom elmegy, esznek vmit, játszanak és ha a gyerek elaludt megy haza. Nekem ezzel nem lenne nagy gondom. Nem a kapcsolatot kell nézni, hanem a gyereket. Neki is kell az apja Karácsonykor, és igen, neked, mint felnőttnek kell ezen felülemelkednil
Elvált szülők gyereke vagyok. Én nagyon hülyén éreztem volna magam gyerekként, ha egy légtérben kell tartózkodnom egyszerre mindkét szülőmmel, mert tisztában voltam vele, hogy nincsenek jóban.
Ha jó lenne a viszony, akkor is csak úgy tartanám működőnek, hogy a teljes család, a párod, te és a pici is mennétek exékhez vendégségbe, mert momentán ti egy egész kis család vagytok, szétrobbantani benneteket egészen gusztustalan dolog. Igen, ők most csonka család, szar dolog ez a párod kisfiának, de attól nem lesz szebb és jobb az élete, hogy évente egy napot feszeng előtte az apja és az anyja, a közös kisfiatok meg meg van fosztva aznapra apától.
De mivel ugye eleve nem jó a viszony, jobbnak tartanám a kisfiút vendégül látni nálatok.
Koszi utolso , jo a " gyerek " szemszogebol ,is hallani !
Megkerdezhetem, hogy akik azt irtak menjen csak, ok ugye nincsenek hasonlo szituban ?
Jézusom, valaki azt tényleg leírja, hogy a másik gyerekkel csak egy napot van együtt az apuka, míg a közössel többet? Igen, hiszen elváltak.
Ezek szerint az lenne a normális egy ilyen szituációban, hogy fele-fele arányban él a két családdal? Ezt hívják többnejűségnek, akkor meg azt ítélné el itt mindenki.
A kérdésre a válasz: egyszerűen nem egyeznék bele. Nekem nem fér bele a volt családdal karácsonyozás, teljesen abszurd.
Elvált vagyok én is, a Párom is.. most karácsonykor menjen el a volt feleségéhez a gyerek miatt, az én volt férjem pedig jöjjön ide? Szép a nagy család, de hát na...
Egy kicsit továbbgondoltam még a dolgot. Tehát tételezzük fel, hogy apa elmegy karácsonyozni exhez, mert ugye a gyerek lelki egyensúlya a legfontosabb. Összeszedik magukat a szülők, és egész kellemes napot töltenek a gyerekkel. A gyerek repked a boldogságtól, neki ez volt a vágya, és úgy érzi, most minden tökéletes. Aztán apa hazamegy. Szerintetek mi zajlik le akkor majd a kiskölyökben? Nem lenne meglepő, ha arra vágyna, hogy ez mindig így legyen. Akár az is előfordulhat, hogy elkezdi azt érezni, csak egy dolog akadályozza meg, hogy az apja újra az ő családja része legyen, mégpedig az új családja. És automatikusan, tudattalanul elkezdi utálni a kérdezőt és a féltestvérét. És még csak nem is tehet róla.
Miért kellene olyat eljátszani karácsony címén, ami nincs? Miért kellene előadni a gyereknek, hogy apa és anya egy család, mikor nem az? Nem, apa külön család, és megyek hozzá is karácsonyozni, mert engem ott is szeretnek, az a második otthonom. Ez volna, ami relatíve biztonságot nyújt neki, nem borítja fel azt a rendszert, ami kialakult, és legkevésbé kártékony a gyerekre nézve. De ez csak egy eszmefuttatás.
Az is lehet, hogy ha elmenne a párod, a gyerek berángatná a szobájába, becsuknák az ajtót, csak kettesben lennének, olyan, mintha a gyerkőc látná vendégül az apját. És semmi nem válna abból valóra, amit fent írtam.
Ettől függetlenül, még mindig úgy gondolom, hogyha meghívást kap valaki karácsonyra, azt nem lehet leválasztani a szűkebb családjáról. Tehát ha a párodat meghívja az ex, akkor annak rád és a fiadra is kellene vonatkoznia, így lenne illendő. Ha a rokonságból meghívok valakit, az automatikusan értendő a párjára és a gyerekeire, nem? Mondjuk egy testvérnek nem mondhatom, hogy te gyere, de a sógort/sógornőt ne hozd, meg akkor már a gyerekeket se :) Tudom, azért ez ennél kényesebb szitu, de az illem ezt kívánná. Mindent vagy semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!