Miket tud és mire tanítjátok 1 év körüli babátokat?

kb 20 állathangot tudott utánozni, kb. 50 szót ismert és használt tudatosan..rámutatott mindenre a könyvekben, felismert mindent (most már 1,5 azért a múlt idő..)
állt, bútorok mellett kapaszkodva lépegett, ült, pápát intett, forma bedobóval tudott játszani, öltözéshez dugta a kezét, csip csip csókázott a maga módján, építő kockákból kb. 3 elemet egymás tetejére tett, mindennek ismételte az elejét, mutogatott mindenre és kérdezte a maga módján hogy "azmi". Hozd ide ezt vagy azt kérést teljesítette, puszit adott kérésre, simogatott kérésre. Kukucs játékot imádta, ha eldugott egy tárgyat a szőnyeg alá, pár percig emlékezett rá hogy oda tette..Más nem jut eszembe.

tanítani nem tanítottam, csak igyekeztem olyan dolgokat adni, játszani, hallgatni amik értelmesek, és próbáltam minél nyitottabbá tenni és hagyni, hogy kibontakozzon.
1 évesen ment mindkét lányom kapaszkodás nélkül, beszélni nem beszéltek még, csak babanyelven, valamennyire tudtak egyedül enni, már nem kaptak üveges kaját, vagy keveset, nem ették meg, csak a házit :)
mindent felismertek, meg mindenkit, mutatták, ha kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!