Ti hogyan tanítjátok a babátokat? 11 hónaposan még nem tapsol, nem integet, azt hiszik nem foglalkozok vele eleget, hogy még nem csinálja, mit tegyek?
Egész nap mondjam neki, hogy pápá, integess? Tapsolásnál is nem nyitja ki a tenyerét, hanem "töröm-töröm a diót"-hoz tartja.
Tudom, nem kell hasonlítgatni és én nem is teszem, de amikor a rokonok mondják, hogy az ismerősük babája fiatalabb és már integet és mondja, hogy pápá, fel tudd menni bennem a pumpa.
18 hónaposom csak akkor integet, amikor kedve van. Szinte sose! Nem mond semmit a vau vau-n kívül. A tapsolás az megy, de mi úgy tanítottuk, hogy énekeltük a Tapsi tapsi mamának, cukrot az ...-nek -nak.
Nem kell erőltetni, ha akar integet, ha nem nem. Az én manóm már 10 hónaposan szaladt, arra vagyok büszke.
Én is úgy szoktam tapsolni, hogy"Tapsi-tapsi mamának....", közben az ölemben van és fogom a két kis kezét, de nem nyitja ki a tenyerét, vagy csak az egyiket...
A pápát is mindig mondom neki, bárhol vagyunk boltban is az eladók is mindig aranyosan integetnek neki, vagy a nagyszülők, barátok, de ő nem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!