Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Utaznátok pár napos babával...

Utaznátok pár napos babával karácsonykor?

Figyelt kérdés

December 15-re vagyok kiírva. Család kb 1 óra autóval.

Megmondom őszintén, nem "csak" a baba, hanem magam miatt sem szeretnék menni. Az előző szülésem után sem bírtam ülni fájdalom nélkül. 1 óra ülés az autóba, részben a fantasztikusan kátyúmentes budapesti utakon..... hát egyetlen porcikám sem kívánja.

Nagyon önző vagyok, hogy nem szeretnék menni?

2015. nov. 9. 11:46
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

1. "Az én nagymamám meg a hagyományokra hivatkozik, hogy van egy rend évtizedek óta, hogy jövök én ahhoz hogy ezt felrúgom."

Változnak az idők. Egyébként a mamád idejében, mikor még autó sem volt, nem hiszem, hogy szülés után 1-2 héttel körberohangálták az újszülöttel a rokonságot az emberek. Sőt, én úgy tudom, hogy az első 6 hétben kímélték anyukát, és felváltva főzött a rokonság, vitték a húslevest, meg a komatálat. Ennyit a hagyományokról, bár engem nem túlzottan érdekelnek a szokások. Lehet, hogy a mama egy kicsit megsértődik, de én biztos nem tenném ki a fejletlen immunrendszerű csöppségemet az utazás kényelmetlenségeinek, a téli hidegnek, meg a rengeteg vírusnak. Ha ezt a nagyi nem érti meg, akkor legfeljebb duzzog egy kicsit, egyszer csak megbékül. Ez még mindig a jobbik eset, mint hogy a baba betegedjen meg.

"De férjem szülei elváltak, ott megy a harc hogy "ki jön előbb". Az, hogy egy napon jöjjenek, esélytelen."

"Meg ilyen röviddel szülés után azt sem szeretném, hogy mondjuk egy hétig minden nap jöjjön vendég, főzni-sütni rájuk stb. De az pedig szerintük "milyen már", hogy egyszerre itt vannak többen, mindenki külön szeretne jönni."

Erre megint csak azt tudom mondani, hogy állj a sarkadra. Elsősorban te döntöd el, hogy neked és a picinek mikor alkalmas a látogatás. A családnak kellene alkalmazkodnia hozzátok, nem pedig fordítva. A szülők meg próbálják legalább a karácsony és az újszülött miatt félretenni pár órára a sérelmeiket. Ez nyugodtam mondd el nekik, talán megértik. Ha nem, akkor megint csak azt tudom mondani, hogy legfeljebb duzzognak, majd előbb utóbb megbékélnek.

Ami pedig a sütést/főzést illeti, szerintem felejtsd el. Keress egy olcsóbb cukrászdát, ahol lehet karácsonyra párféle sütit, linzert süttetni, meg maximum készíts egy töltött káposztát, az sokáig eláll, és ennyi.

Szülés után két gyerekkel ne a karácsonyi menü legyen

elsődleges szempont.

És még egyszer leírom, nem vagy önző, ez a baba és a családod érdeke. Ezt kell szem előtt tartanod.

2015. nov. 9. 14:20
 22/23 anonim ***** válasza:
10%

Én utaznék, ahog yutaztam is, de ez attól nagyon függ, hogy te hogy fogod magad érezni 10 nappal szülés után. Én szuperül voltam 5 nappal a 2. gyerekem születése utám így egy hetes korában már utaztunk, 2 hetes korában 3 órás utat teljesen problémamentesen letudtunk és azóta is utazunk nagyon sokat a 2 gyerekkel. De az elsővel pl. csak 2 hetes korában tudtam magam összekapni, szóval majd meglátod. A babának semmi baja nem lesz 1 órás utazástól az tuti.

Amúgy nem önzőség, én is csak azért pakoltam fel anno, mert én akartam menni.

2015. nov. 9. 14:41
 23/23 anonim ***** válasza:
42%
4 gyermekem is a lakhelyünktől 160 km-re született. 2-3 naposan kiengedtek minket a kórházból. És természetesen hazahoztuk őket. :-o
2015. nov. 9. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!