Utaznátok pár napos babával karácsonykor?
December 15-re vagyok kiírva. Család kb 1 óra autóval.
Megmondom őszintén, nem "csak" a baba, hanem magam miatt sem szeretnék menni. Az előző szülésem után sem bírtam ülni fájdalom nélkül. 1 óra ülés az autóba, részben a fantasztikusan kátyúmentes budapesti utakon..... hát egyetlen porcikám sem kívánja.
Nagyon önző vagyok, hogy nem szeretnék menni?
Igen, hívtuk őket, a legtöbben jönnek is.
De férjem szülei elváltak, ott megy a harc hogy "ki jön előbb". Az, hogy egy napon jöjjenek, esélytelen.
Az én nagymamám meg a hagyományokra hivatkozik, hogy van egy rend évtizedek óta, hogy jövök én ahhoz hogy ezt felrúgom.
Meg ilyen röviddel szülés után azt sem szeretném, hogy mondjuk egy hétig minden nap jöjjön vendég, főzni-sütni rájuk stb. De az pedig szerintük "milyen már", hogy egyszerre itt vannak többen, mindenki külön szeretne jönni.
A helyedben megmakacsolnám magam, de rendesen.
Semmiképpen sem utaznék és nem a baba miatt. Egy újszülöttnek még nincs napirendje, amit felrúgnál, bárhol elalszik, ha enni kap és tiszta a pelusa. De honnan tudhatnád előre, hogy Te hogy fogod magad érezni?
És tudod mit? Vendégek sem kellenek. Ha ragaszkodnak hozzá, akkor a régi "ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek"-et rendelném el. Nehogy már egy frissen szült, gyerekágyas anyukától elvárja bárki is (főként nem egy anya vagy nagymama, aki azért emlékezhetne rá, milyen állapotban volt ő maga a szülés után), hogy mosolyogva fogadjad a vendég-áradatot.
Én nem hogy nem mennék, de nem is hívnék oda különösebben senkit sem az első napokban. Pláne nem készülnék nekik kajával, stb. És ez nem önzőség.
Az az önző, aki most feléd ilyen elvárásokat támaszt.
Kizárt dolog. Hihetetlen hogy van aki elvárná ezt..
Mi van ha lesz vagy -15 fok, vagy ónos eső, mi van ha lerobbantok, vagy várakoznotok kell az autóban egy baleset miatt...
Dehogy tenném ki a 10 napos babámat ilyesmiknek!! De amúgy sem hurcolnám vendégségbe.
Nem!
És nem akarlak elkeseríteni, de még az is lehet hogy a Karácsonyt nem otthon töltöd, hisz tudjuk hogy a kiírt időpont nem száz százalék!
Tényleg felesleges ezen vitázni. Én pl. 10 napot túlhordtam a gyereket és még így is indított szülés volt. Te is elég ha csak egy héttel túlhordod meg pár napot bennmaradsz és már vége is a Karácsonynak.
Férjed egyik szülőjét hívd egyszerre anyukádékkal, gondolom ők nincsenek összeveszve. Másik szülőt meg egyéb rokonokkal.
Szia!
Eszembe nem jutna utazgatni.
1. Örülök, ha karácsonyra hazamehetünk..
2. Ahogy írták, a baba immunrendszere nem elég erős, pont nem egy csomó baci hiányzik
3. Aki látni akarja jöhet, de max 1h-ra (ropit, kekszet kínálhatsz)
3 gyerkőcömből 2 december eleji. Mindkettővel épphogy karácsony előtt estünk haza, pont a vendégjárás hiányzott volna. Császáros is voltam, a harmadiknál szövődménnyel, amire egy csomó gyógyszert kaptam. A szűk család jött látogatni, a barátok, ismerősök távolabbi rokonok kibírták a 6 hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!