Van itt valaki akinek 33 hónap (körüli) korkülönbség van a picik között?
Amikor betölti a 2-t a fiam akkor szeretnénk elkezdeni próbálkozni a kistesóval. Alapból nem vagyok kis korkülönbség párti, ez már egész barátinak tűnik nekem.
Ha van ekörüli korkülönbséggel is valaki mesélne, tényleg könnyebb lehet már ekkora különbséggel?
Minden választ köszönök :-)
Nem tudom, ki mondta neked, hogy könnyebb... biztos olyan, akinek van állandó segítsége, vagy a férje már kora délutántól otthon van.
Nálunk 2 évesek múltak az ikrek, mikor kiderült, hogy összejött a kistesó. Abban az évben még nem mentek oviba, és nagyon nehéz volt két kétévessel meg egy babával otthon. Persze ment a testvérféltékenység rendesen, meg a dackorszak. Ami még nagyon gáz volt, hogy az ikrek szobatisztává válása nagyon eltolódott. Pl. ha nagy nehezen jelezték is, hogy pisilni kéne, tuti hogy épp szoptattam, és mire letettem a babát, addigra becsurgott a pisi-kaki. A baba ordított, míg a tesóval átöltöztünk, én meg feszült lettem, rossz volt újrakezdeni a szoptatást, a baba nehezebben aludt el később.
De ha valakinek úgy jön ki, hogy épp megy oviba a nagy, akkor meg az a nehézség, hogy tudja, a kistesó bezzeg otthon lehet anyával, míg neki egy új élethelyzetet kell megszoknia, sőt duplán, a babát meg az ovit is.
Szerintem tényleg az könnyíthet a dolgokon, ha valaki folyton az anya mellett van legalább pár hónapig, és babázik, míg anya a nagyobbal foglalkozik.
Az enyémek között 2 év 3 hó lett volna, de sajnos elvetéltem:-(
Most, ha rendben megszületik, 3 és fél év lesz közöttük, nekem így előreláthatóan megfelel, mivel stabilan ovis már stb., de legközelebb és Isten is úgy akarja picivel hamarabb szeretném. De most élvezem, hogy délelőttönként tudok ezzel a babával is foglalkozni, intézkedni, tervezgetni míg a nagy oviban van.
Nálunk a 2 nagyobb között van ennyi korkülönbség. (Aztán született még 2 gyerek, 18 és 15 hónap korkülönbséggel)
Szerintem a közel 3 év is jó, akkor a nagyobb már értelmes, sok mindent megért, sok mindent meg lehet már vele beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!