11 hetes babam kiabal miert?
mire adsz neki fájdalom csillapítót ha nem tudod mi baja? lehet hogy csak a hangját próbálgatja, az én lányom is sikítozott egy ideig, egyébként meg lehet hogy pocakfájós de arra is túlzásnak tartom hogy fájdalomcsillapítóval mérgezd...azt akkor szokás adni, ha lázas, vagy fogzik...11 hetesnek teljesen felesleges. A melled meg a közelséged kell neki és az a fájdalom csillapítója.
2015. nov. 6. 17:09
fájdalomcsillapító? azért ne gyógyszerezd a 11 hetesedet mert kiabál, nagyon megterheli a máját és veséjét, csak indokolt esetben adj be gyógyszert!
felfedezte a hangját... aztán lehet amikor már túl hangos, megijed a saját hangjától. neki minden új...
2015. nov. 6. 17:09
3/13 A kérdező kommentje:
Fajdalomcsillapitot orvos adta mivel megnezte es azt mondta jon a foga. A kiabalas attorkollik kegyetlen sirasba es nem lehet megnyugtatni.
hát 11 hetesen a "jön a foga" elhúzódhat még 4 hónapig is...akkor 4 hónapig fájdalom csillapítón fog élni? Én nem akarlak ijesztgetni ezért nem írom le hogy mit csinál a májjal és a vesékkel a fájdalomcsillapító, olvass utána.
Biztos hogy maximum az áttörés éjszakáján adnék neki, és akkor is csak akkor ha már hajnal 4 és még nem tud aludni vagy netán belázasodik...
2015. nov. 6. 18:30
azt még hozzátenném hogy a babám 2 hónaposan már rágta az öklét meg nyálzott (később tudtam csak meg hogy ez életkori sajátosság) persze én rögtön azt hittem fogzik. 14 hónaposan ki is jött neki az első...
2015. nov. 6. 18:31
6/13 A kérdező kommentje:
Akkor mitol van amit irtam? Hogy gügyögesbol kiabalas majd siras lesz es alig lehet negnyugtatni?
ebben a korban a pocakfájás sokkal valószínűbb mint a fogzás. De lehet fogzástól is, de akkor sem fájdalom csillapítóval kell kezelni, mert maga az áttörés még több hónap is lehet...dajkálni kell, és bírni, esetleg fogíny géllel próbálkozhatsz, vagy homeopátiával, de ne adj neki gyógyszert, rettentő káros. Dajkáld, szeretgesd, gyarapszik rendesen, nem éhes?
Tényleg lehet hogy csak a hangját próbálgatja. A gyerekorvos küldjön tovább vizsgálatra, lehet hogy fel van fázva, lehet hogy valamije gyulladt amit ő nem lát kívülről, az nem megoldás hogy hetekig gyógyszerezed, a veséje leállhat!!
2015. nov. 6. 19:25
8/13 A kérdező kommentje:
Nem gyogyszerezem, 2x adtam neki amikor kegyetlenul sir. Igen az elejen olyan mintha a hangjat probalgatna de siras a vege. Nem ehes, de keveseket eszik, sokszor mikor kinalom ordit, 5 perc mulva meg eszik.
hasfájásra gyanakszom továbbra is. nagyon ritka, hogy ekkora babó olyan szinten benne legyen a fogzásban, hogy így kiabáljon miatta meg sírjon hogy fájdalomcsillapítás is kelljen rá...ez még nagyobb babáknál is csak az áttörés és az azt megelőző 1-2 éjszaka szükséges, ilyen kis csöppségek meg sokkal jobban "tűrik" a fájdalmat, mint egy 8-10 hónapos aki valamennyire már tudatában van a dolognak....szerintem tutira nem a foga én elvinném más orvoshoz ha tényleg ilyen szinten sír...először is mindenképpen egy hasi ultrahangra.
2015. nov. 6. 19:47
10/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt, ha nem javul akkor elviszem mashova...felvettem videora amikor kiabal igy meg tudom mutatni az orvosnak.
Kapcsolódó kérdések: