Kezdhetem szerintetek már a hozzátáplálást?
Fiam fél éves lesz két hét múlva.Adhatom neki mostmár a barackot ,almát ,sütőtököt ,banánt?A védőnő amúgy már 4 hónaposan mondta ,hogy kezdhetjük de nem akartam.
Mekkora adagokat adjak kb (grammban) egy evésre?Arra gondoltam ,hogy először az uzsonnát váltom ki ,helyes ez így?Vegyes táplálású baba ,nem sok tejem van de amennyit tudom szoptatom.Szóval javarészt tápszeres.Köszi a segítséget.
Igen, kezdheted nyuodtan, első nap csak a lereszelt alma levét add oda neki, ezt kapja kb 1-2 napig, utána jöhet a reszelt alma, barack, krumpli, répa, sütőtök, cékla.
Először a tízórait érdemes kiváltani, hogyha valamire allergiás lenne, vagy fájna tőle a hasa, ne éjszaka legyen gond, sőt én hétvégén sem kezdek új ételt bevezetni, hogyha nagy gáz van, lehessen hívni a gyerekorvosunkat.
Nyugodtan kezdheted. Én is 4 hónaposan kezdtem és kezdem most is a picivel, fél évesen már pláne ha tápszeres is, tetszeni fog neki. A tízórait váltsd ki először, ne éjszakára legyen morgás, ha nem tetszik a hasának a bevezetett étel.
Én annyit adtam neki, amennyit megevett mindig, sosem evett meg az elején fél üvegnél többet, ez kb 3-4 evőkanálnyi adag volt.
persze, kezdheted. viszont a hozzátáplálásnak van egy menete amit érdemes betartani, hogy ne terheld túl az emésztőrendszerét és elkerüld a későbbi allergiát.
olvass utána, rengeteg helyen megtalálod.
röviden: 10óraival kezd és meg is marad ez az idő a kósoltatásnak, mert ha este kóstoltatnád és allergiás valamire, akkor éjjel nem veszed észre, így értelmét is vesztené, na meg ha a hasa fájna tőle akkor virraszthattok.
első nap 2-3 kiskanál az új ízből, utána minden nap duplázod, 4. nap már ehet annyit amennyit kíván.
5. nap jöhet az új ez, mivel az előző már kóstoltatva volt, nem okozott problémát, ezért bele is keverheted azt a 2 kiskanál új ízt, pl. az almapépbe a barackpépet, lényeg, hogy mindig csak 1 új ízt adj 3-4 napig és fokozatosan, de mellette a megszokott íz mehet abban a mennyiségben amennyiben kívánja a kicsi.
10órai után érdemes az ebédet kiváltani, hisz az a zöldséges étkezés, húst is elég korán bevezetheted, a tej mellett arra van leginkább szüksége. uzsit szokták utoljára hagyni, mert az lenne majd a tejes étkezés, joghurt, túrókrém, tejpép, ugye azokat majd eleve később lehet csak adni :)
arra figyelj még, hogy ne hasonlítsd a szilárdat a tejhez. tejet ugye 3 óra alatt emészti meg a szervezet míg a gyümölcsöt 1-1,5, ezért is kapja azt a 10óraira, mert után az ebéd 1,5 órára van :)
tejpéppel meg lehet kibír 4 órát is, de mondjuk egy krémtúró után biztos hamarabb megéhezik, szóval oda a napirend :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!