Akinek az első terhességéből ikrek születtek, bemertek/bemernétek vállalni még egy terhességet?
Szia!
Ha spontán egypetéjű ikerterhességed volt, akkor van rá esély, hogy újra ikrek legyenek. Ha kétpetéjű ikerterhességed volt, akkor jóval kevesebb az esély.
Az ikerterhesség esélyét növelő tényezők:
-az anya életkora, 30 év fölött gyakoribb
-a szülések száma
Én 24 évesen, először szültem ikreket. Kétpetéjűek, nagyapámnak volt ikertestvére, így 25% volt az esélyem. Szerintem másodjára is ennyi lenne, ha nem több. De a kérdésre válaszolva: én nem mernék több babát vállalni. Lehetőségeinket ismerve, nekünk pont elég 2 baba.
Egypetéjű ikrekkel kapcsolatban: ismerek egy lány ikerpárt, akiknek elmondta az édesanyjuk, hogy előttük is, és utánuk is terhes lett, ikreket várt volna mind a kétszer, de nem tartotta meg őket. Szóval, nekik háromszor is bejött.
Köszi a válaszokat!
Én issmerek nem egy olyan családot ahol egymás után születtek az ikrek. Ezért gondolkodtam el rajta. Még nem tervezem, hogy újra terhes legyek. A lányaim még csak egy évesek, de én is fiatal vagyok. "Csak" 23éves. Nem tudom mit hoz még a jövő. Kíváncsi lettem volna mennyi lehet az esélye egy újabb ikerterhességre.
A lányok egyébként kétpetélyűek. Eddig még nem voltak a családban ikrek, legalábbis nem tudunk róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!