Ha nem lennétek biztosak magatokban, megtartanátok a babát? Mit tehetnék?
24 éves érzelmi analfabéta vagyok, aki terhes.
Sosem voltak igazi kapcsolataim, az apám csak anyagi biztonságot adott, anyám mindig a férjeit választotta helyettem, így már kamaszként azt tettem, amit csak akartam.
Nem volt legjobb barátnőm, én voltam mindig is az a lány, aki az összes emberrel jóban van és sosem magányos, mindig van körülötte valaki.
Ugyanez volt a párkapcsolataimmal. Én nem vitatkoztam, meg semmi, hanem ha gond volt, vagy meguntam, leléptem.
Szóval ahogy éreztem, hogy kezdek ragaszkodni valakihez, otthagytam. Rettegtem az elköteleződéstől.
Erre most 6 hetes terhes vagyok, egy olyan férfitől, akit amúgy imádok és tökéletes ember és biztosan jó apa lenne, de félek. Ő és a családja teljesen normális, érződik rajtuk a szeretet, én meg olyan vagyok közöttük, mint egy fagyos jégcsap.
Úgy érzem, hogy ez a baba még korai és talán várnunk kellene, hogy ez kettőnk között tényleg működik-e, nem csak az érzelmeim játszanak.
Viszont Ő nagyon szeretné a babát és úgy várja, mintha tervezett lett volna. Alig várja, hogy elmondjuk a szüleinek, a barátainknak és legszívesebben már most világgá kürtölné.
Így mégis hogy mondjam meg neki, hogy nem jó ötlet ez a baba?
Hogy lehetnék később jó anya úgy, hogy sosem volt semmilyen tapasztalatom normális emberi érzelmekkel?
Eddig bármi zavart, összepakoltam és elmentem onnan...
Megtartanám, de gyorsan elmennék egy terapeutához is. Ugyanis, ha az akarat is megvan mellé, terápiával elég könnyen orvosolható ez a fajta ambivalens kötődési probléma. (Ami kezelés nélkül a gyerekkel kapcsolatban is jelentkezhet.)
Ez egyfajta beszélgetős-önismereti terápia, tehát csak időt és pénzt kell ráfordítani, de szerintem nagyon megéri.
Az jó pont, hogy felismered, hogy jelen pillanatban alkalmatlan vagy.
Ettől máris jobb anya vagy, mint 1000 másik, ugyanakkor ez kevés.
Ha kezelteted magad, akkor ok.
Ha nem, akkor nagyon csúnyán elsülhet, s a gyerek anya nélkül nő fel, mert elmenekülsz,
ill. az se remek, ha egy "rideg" anya mellett nő fel.
jó kérdés
minden esetre a pároddal alaposan beszéld ezt át !
pro és kontra érvek mellet
az h ki lesz jó anya ?
azt előre nem tudja senki sem az majd akkor derül ki ha 18 évesen mosolyogva megölel és megköszöni azt amit eddig érte tettél
akkor valszeg nem rontottál el semmit sem :-)
szóval az h nem érzed magadat előre jó anyának az még nem mond semmit sem
szerintem pont az aki bizonytalan ebből abból lehet tényleg jó anya :-)
az minden esetre jó h a párod ennyire szeretné
és az is h látod h nem volt előtted jó példa
ezt pedig tudod kompenzálni azzal h te kicsit máshogy csinálod
persze nem akarlak rábeszélni mert ez a te döntésed
bár jobb lenne ha a ti döntésetek lenne :-)
és egy jó tanács a problémától ne menekülj hanem old meg mert a probléma akkor megmarad és te látod kárát !
az érzelmi kötödés nagyon jó dolog ha tudod hol a határ benne :-)
és egy gyerekhez nagyon erős kötelék köt - ez akár "meg is gyógyíthat" téged
szal gondolkodj és beszélgess a jövőről a pároddal
Ha mindenki, aki nem teljesen biztos magában, elvetetné a gyerekét, akkor nem sok gyerek születne...:D
Normális, hogy vannak kételyeid, de nem gondolnám, hogy 24 évesen, egy normális kapcsolatban nem lehetne megoldani a helyzetet. Én is inkább egy pszichológust javasolnék, semmiképp sem abortuszt. De persze, a pároddal is meg kell ezeket beszélned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!