Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinál, hol tart a fejlődé...

Mit csinál, hol tart a fejlődésben 7 hós babátok? A testin kívül a szellemi képességekre, fejlődésre is kíváncsi vagyok. Hány cm, kg?

Figyelt kérdés
2010. márc. 17. 16:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Kislány, 7&fél hós; kb 72 cm és 8 kg.

Mászik, ül, és kb 2 hete ágy vagy hasonló fogódzkodó mellett feláll. Még nem gagyog (eddig 3-4x mondogatta, hogy babababa...) A kezeiben lévő tárgyakat összeütögeti.

Most jött ki a 3. foga.

2010. márc. 17. 18:45
 2/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Lányom,holnap lesz 7 hós. 8 kiló volt 1 hónapja,és 76 cm.

Mondja,hogy baba,papa,tátá,te,apa.

2 foga van.Stabilan ül,már nem támasztja ki magát.Mászni jelenleg tanul,még csak hintázik előre hátra.

Most a kedvenc játéka az,hogy az etetőszékről minden játékot ledobál,és kilógva nézi őket.Ha visszaadom,ismét ledobja,és nézi.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2010. márc. 17. 18:46
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nekem kisfiam van, 7 hós lesz szombaton. Kitámasztva ül csak, magától még nem tud. Olvastam, hogy a tietek már tud ülni, de egyedül, kitámasztás nélkül? Maga ült föl? Az én kisfiam még nem próbálta, de el is dőlne. Ő is dobálja az etetőszékből a dolgokat, négykézláb hintázik előre-hátra, de még nem mászik. Forogva eljut mindenhova, és csúszik a hasán. A kommunikációja viszont kitűnő, rengeteget beszél, mama, papa, baba, apát reggelente ütögetve kelti, és először csak halkan mondja neki, hogy ap, aztán egyre hangosabban, ap, ap, amíg ki nem nyitja a szemét.:) Nevet nagyokat, nagyon jókedvű baba. Webkamerába beszél mamájával, írtó édi, és már integet, hogy pá,pá. Viszont ő még nem ül és nem áll. Ha az kezembe van, mindig állni akar, vagy szoktunk sétálni pár percig, teszi a kis lábait egymásután, és élvezi nagyon, de magától még nem húzza fel magát állásba. A tietek nagyon ügyes, hogy már ül magától. Leírnátok, hogyan csinálja? Mikor kell, hogy üljön egy kisbaba?
2010. márc. 17. 21:01
 4/17 A kérdező kommentje:
Ja, eszembe jutott még, hogy nincs még foga. Dobol mindenen, nyomkodja pl. a tanuló kutyust, a kis magnóját, stb... és pancsizásnál csapkodja a vizet.
2010. márc. 17. 21:03
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Hát tényleg ügyes babáizok vannak.

Kislányom 7 hónapos múlt,7 kiló és 67 cm.Egydül nagyjából megül,ha leültetem,de ha elfeledkezik eldől. Még nem kúszik,nem mászik,próbálgatja régóta,de nem akar összejönni,és nem is nagyon izgatja.A játékait még nem ütögeti össze,és nem mond még értelmes stvakat (gonodlok itt:papa,tete mama) Az ő nyelvén beszél még,de azt nagyon.

Etetőszékből ő is kidobál mindent,és nagyon élvezi.

Állni ő is mindig szeretne.

Én elégedett vagyok vele,hagyon had fejlődjön,ahogy ő akar. Későn kezdett el forogni is,de aztán most már úgy pörög-forog,hogycsak na. :-)

Nagyjából ennyi.

2010. márc. 20. 10:51
 6/17 anonim ***** válasza:

10:51-es vagyok megint.

Azt kihagytam amire viszont a legbüszkébb vagyok,átalussza 6 hónapos korától az éjszakát,és délelött,délután is egyedül elalszik. Beleteszem a kiságyába,és kijövök,5 perc után alszik.(sírás nélkül) Szerintem ez azért irigylésre méltó,nem?

2010. márc. 20. 10:55
 7/17 anonim ***** válasza:
sziasztok! az enyém is egész pici kora óta átalussza az éjszakát, nappal is nyugodt, extra jó baba. Nem ül, nem áll, nem mászik. Még csak kutyázik, szóval pucsít és hintázik. Sokat vigyorog, értelmetlen szavakat mond, 8 és fél kiló, 78 cm. És pár napja pacsit ad. Játékait gyilkolja, ütögeti, és terrorizálja a kutyáinkat:))
2010. márc. 20. 13:37
 8/17 anonim ***** válasza:

Szia!Felül ha megfogom a lábát,stabilan ül,mondja amikor kap valamit hogy "iken"(szerintünk igen akarna lenni),meg azt hogy papa vagy baba,de nem értjük még tisztán!Sokat énekel :)))) Mászni még nem tud de a mászó pózt már felveszi és hintázik elöre hátra!70 cm és 9.5 kg

Üdv.Anita

2010. márc. 20. 18:05
 9/17 anonim ***** válasza:
Kislányom 6 nap múlva lesz 7 hós.Foga nincs,éjjel alszik.Egyedül felül,ülve játszik,mászik,játékokat még nem ütögeti össze,csak a földhöz.Kapaszkodva feltérdel,még nem áll fel.8050gr és 74cm.Úgy ül fel,hogy mászásból hátranyomja a popsiját és oldalra kiül,majd kihúzza maga alól a lábát.Értelmes szavakat még nem mond,énekel,sikongat és sokat gagyog.
2010. márc. 20. 18:20
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint szinte mindegyik baba hasonlóképpen fejlődik, ici-pici eltérésekkel. Az én kisfiam is átalussza az éjszakát már egy ideje, és napközben is 2-szer 3-szor alszik. Ma 7 hós.:) Voltunk egy étteremben, és istenien viselkedett, utána meg kirándultunk. Annyira okos, jó gyerek, és persze gyönyörű! Büszke vagyok nagyon rá!:)
2010. márc. 20. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!