Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek igaz hogy a...

Szerintetek igaz hogy a lányok hamarabb kezdenek el beszélni mint a fiúk és hogy aki hamarabb kezd el járni az később beszél majd?

Figyelt kérdés
innenn onnan hallattom.
2010. márc. 17. 12:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

Ez tök gyerekfüggő, nem szabad szétválasztani a lányokat meg a fiúkat! A fiúkra azt mondják mozgás terén h lustábbak, hát ez az én gyerekemre nem igaz!

Csak egy példa!

Kisfiam 4 hónappal fiatalabb, mint a nővérem lánya! Mozgásban kicsivel előrébb tart, mint a kislány!

Kisfiam 6 hónaposan egyedül felállt a kiságyban. 3 nap múlva lett volna 8 hónapos, amikor egyedül, kapaszkodás nélkül megtette az első 6 lépését (ez pont egy hete volt), azóta is bőszen gyakorolja. semmilyen mozgásforma nem maradt ki nála, csak gyorsan következtek nála a fokozatok.

Nővérem 1 éves kislánya kapaszkodás nélkül még nem tud menni és nem is tud megállni. Kapaszkodva lépeget!

Most itt csak ugye a mozgást hasonlítottam össze két gyereknél, DE!!!!! ezt NEM szabad, csak a példa kedvéért! Úgy értem, hogy nem szabad, hogy nincsen két egyforma gyerek, nem kell pánikba esni, ha az egyik ezt már tudja, a másik még nem.

A beszédhez azért nem tudok hozzászólni, mert kisfiam még csak szótagokat ismételget, nem tudom mikor fogja kimondani az első szót!

Viszont az IGAZ és a dr. nénink is mondta, hogy a babák két dologra nem tudnak egyszerre koncentrálni. Ezt úgy értette, h ha éppen a mozgása fejlődik akkor a beszédre nem tud koncentrálni a baba és ez fordítva is igaz!!! Annyit mondott még, h azt a babát aki már tud mászni sokat ösztönözzük mászásra (már amelyik babyt lehet, az én kisfiamat nem, mert neki a lépegetés a sláger), mert a mászó-és beszédközpont egymás mellett van az agyban és fejlesztik egymást!

2010. máj. 19. 11:27
 12/16 anonim ***** válasza:
70%

szia

nekem 9.5 hónapos a kislányom,és ezeket szokta mondani: apa-bár ezt egy ideje,mintha elfelejtette volna,mert nem mondja-viszont megérti,ha mondom neki,hogy jön apa..:)

pá-pá-na hát ezt meg egy ideje átnevezte magának tá-tá-ra...:)

mintha azt is mondaná,hogy gyere..-na de kb úgy,hogy gyeje, vagy gyee..:)

nem-na ezt nagyon szépen tisztán..:) de néha hosszabban is mondja,hogy nneeem-neeem-neeem..:)

a tesséket úgy mondja,hogy te :)

és hétvégén előszőr mondott "sz" betűs szót,miután mondtam neki reggel,hogy szia-szia-szia...,és utánnam mondta,hogy szi! :) Apjával csak úgy néztünk..nagyon cuki volt! :) Mondjuk aznap reggel sok mindent akart utánam mondani! Nagyon aranyos volt,ahogy próbálkozott!!! :)

néha a labdát is akarja mondani :)

most kb ezek jutottak eszembe,de amúgy ha olyan kedve van,be nem áll a szája...:) és van hogy olyan,mintha szörnyesen beszélne...:) pl.: gágöl-gágöl-gágöl,meg hasonló édes kis baba beszéde van..Biztos látta a Shrek-ket is,mert folyamatosan ogle-zik...:)

Na de most mennem is kell,mert felébredt a kis gyönyörűségem..:)

Na visszaaludt...:) Azt még gyorsan hozzáteszem,hogy nagyon kényelmes kiscsaj...Kb 1 hónapja hogy kúszik,de mostanra turbó hernyó lett belőle..:) Most kezdett kapaszkodni a tárgyakba,és eléggé jól megy neki...A kád szélén már úgy felhúzza magát,hogy csak na...:)

na de most tényleg felkelt.....:) Mennem kell:)

2010. máj. 19. 11:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Fiam kb 14-15 hós volt mikor elkezdett járni, most már elég jól beszél 23 hós. Sokára ült fel, 10,5 hós volt mikor megült. A kis barátja akivel együtt születtek 11 hónaposan járt és mostanra sokkal jobban beszél mint az én fiam, mert azt is hamarabb kezdte. Szóval nem igaz ,mert itt 2 fiúról írtam és elég mások.
2010. máj. 19. 11:35
 14/16 anonim ***** válasza:
A nagy általánosság az, hogy egyszerre a két dolog nem tud egyforma mértékben fejlődni (mozgás és beszéd), de ez nem azt jelenti, hogy ha az egyik fejlődik, akkor a másik nem, hanem azt, hogy ha egy baba agya adott időszakban a mozgásfejlődésre koncentrál, akkor ugyanazon időszakban pont (lehet ez csak pár nap) a beszéde nem fog fejlődni. De ennyi. Hosszútávon nem észrevehető, hogy mely gyermek beszélt, vagy járt előbb.
2010. máj. 19. 11:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Kislányom másfél évesen indult el, de már 2 évesen folyékonyan, tisztán, ragozva beszélt összetett mondatokban.
2010. máj. 19. 12:26
 16/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
2010. máj. 19. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!