Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jogosan kaptam fel a vizet? M

Jogosan kaptam fel a vizet? M

Figyelt kérdés
Dobostortát kapott párom szülinapjára,jöttek vendégségbe nagymamámék,keresztanyuék és kérdezték,hogy nem kóstoltathatják-e meg babámmal,(5 hónapos lesz nemsoká) a habot a tortáról.Mondtam,hogy nem szeretném,hisz olyan kicsi még ahoz.Míg mosogattam és háttal álltam nekik mamám megnyalatta vele és keresztanyu bement a kicsivel a szobába gyorsan,hogy ne lássam a habot a száján és jót röhögtek,mondom mit csinált? Erre: adtam neki belőle! Azt hittem felrobbanok.Nem azért a kis habért,mert semmi baja nem lesz tőle,hanem,hogy mondom,hogy nem és sunyiba adják neki?! Nem mutattam,hogy haragszok,de elszámoltam 10-ig.Nektek is rosszul esett volna??
2015. okt. 18. 23:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
62%

En akkor vagtam volna ki mind a kettot a lakasbol.

Semmibe vettek, a jovoben is meg fogjak tenni. Tok mindegy hogy ok mit gondolnak a gyereknevelesrol, a te felelosseged, a te dontesed.

Nem tisztelnek.

Lesznek meg problemaid.

2015. okt. 19. 00:09
 12/27 A kérdező kommentje:
Azért "kivágni" nem gondolom,hogy jó döntés lett volna.Nem hagyom,eddig sem hagytam,hogy beleszóljanak,hogy nevelem a gyerekemet,határozott vagyok és igen,megmondom a véleményem.Látom mindenki másképp gondolja ezt is.Valaki kib...ná a dédit tortástól mindenestől,van,aki kóytoltatná,hisz nem lesz baja.
2015. okt. 19. 00:18
 13/27 anonim ***** válasza:
69%

Ez elvi kerdes. Az idos kor sem mentseg, sem engedely arra hogy az ember hulyesegeket csinaljon. Tudom hogy sok idos kiveri a balhet ha valaki ellent mer nekik mondani, de en konkretan lexarom, a kor csak egy allapot, nem erdem.

Ha nem reagalsz radikalisan, akkor innentol kezdve elfelejtheted, hogy a hatad mogott be fogjak tartani a szabalyaidat. En nyugodtan biztam barmelyik nagyszulore a gyerekem, mert tudom hogy mindent pontosan betartottak amit kertem, pedig sok mindenben nem egyezett a velemenyunk, de elfogadtak hogy a gyerekkel kapcsolatban nalam van a dontesi jogkor, es ha en mondok valamit akkor az ugy van.

Persze hallottam a sok baromsagot a sok egybites rokontol, ismerostol akik azzal dicsekedtek hogy melyiknek a gyereke/unokaja evett korabban a hagyomanyosan ipari hulladek magyar kajakbol, kepesek voltak 3-4 honapos babakat fuszeres kajakkal tomni, es meg buszkek is voltak ra. Sot nem egyszer kifejtettek a balna nagysagura hizott anyukak meg nagyik hogy bizony az edesseg meg a csoki is szukseges a gyereknek... Ilyenkor persze magukra gondoltak elso korben, es marhara lexartak hogy kart okoznak vele a gyerekuknek.

Jelenleg a dumad, hogy olni tudnal a gyerekert pusztan tartalmatlan hoborges, hiszen nem tudtad megvedeni, es ugy latszik nem is akarod, mert felsz a konfliktusoktol, ezt pedig tudjak a rokonok es kokemenyen kihasznaljak.

Lenyomtak mint a belyeget, es meg ki is rohogtek a hatad mogott. Ennyi.

2015. okt. 19. 07:12
 14/27 anonim ***** válasza:
80%

60%os bár kissé durván fogalmaz, igaza van.

Sajnos a konfliktuskerülést én is csináltam.

Ebből az lett, hogy terhesen az ölemben hoztam haza az akkor 3,5 éves nagylányomat, mert fél nap alatt úgy megtömte minden sz#rral, hogy összehányra és kakkantotta magát a gyerek.

Joghurtnak csúfolt könnyű és finom, olcsó rudi, csokik, vaníliás tejkészítmény...

Na akkor üvöltöztem, hogy bekopogott a szomszéd.

Ne várd meg ezt! Elsősorban már a gyereked anyja vagy, nem tesó meg unoka!

2015. okt. 19. 07:31
 15/27 A kérdező kommentje:
Nagyon kemények vagytok.:-) Akármikor megvédem a gyereket,szóvá is tettem,vették is a lapot.De kiabálni,kidobálni őket nem akartam.Egyébként köszönöm a véleményeket
2015. okt. 19. 08:22
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Én nem dobtam volna ki őket, de egy ejnye-bejnyénél többet hallgattak volna tőlem, az biztos. Megkérdeztem volna, hogy szeretnek-e találkozni a babával, mert ha nem tisztelik a kérésem, akkor annak következményei lesznek. Itt nem a habról van szó, ahogy te is írod, attól szerintem sem lesz baja, bár én sem adtam volna neki. Itt arról van szó, hogyha valami fontosabb dolgoban szólsz, hogy mit szeretnél, és majd azt nem úgy csinálják. Ilyen esetben nálam lenne egy udvarias, de határozott figyelmeztetés, és ha még egyszer előfordul, akkor nézhetnek. Nem érdekel, hogy ki tartana hárpiának. Alapjáraton mindig nagyon kedves vagyok, és én is tiszteletben tartom mások kéréseit. Akitől ezt én nem kapom meg, ott én is tudom, hogyan kell legközelebb hozzáállni, főleg egy olyan kérdésben, amiben én vagyok kompetens a gyermek anyjaként.
2015. okt. 19. 09:31
 17/27 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk anyósom az, akivel sokszor nem értettünk egyet a gyerekkel kapcsolatban. Viszont, ő mindig azt csinálta, és úgy a fiammal, amit és ahogy én kértem. Bár mondta, hogy ő másképp csinálná. Így sokat vannak együtt, ott merem hagyni, mert tudom, hogy tiszteletben tartja a döntéseimet.

Ha ilyet tenne egy családtagom, alap lenne, hogy közölném, innentől nem lehet a kezükben a gyerek. Látogathatják, de nem hagyom őket magukra együtt. Mert ha nem tartják be, amit szeretnék, akkor felügyelnem kell őket. Nem tették volna zsebre, ahogy egy ilyen szitura reagáltam volna.

2015. okt. 19. 09:47
 18/27 anonim ***** válasza:
46%
Aki Ennyire nem hallgat ram, a hatam mögött ilyet csinál biztos lehet abban is hogy Sosem lesz kettesben a babámmal. Ki tudja mit csinal vele amikor egyaltalan nem vagy ott
2015. okt. 19. 10:16
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan.

Bár a többi kommetedből úgy tűnik, hogy mégsem kaptad te fel annyira a vizet.

Egyébként azért is kell elejét venni ezeknek a hátam mögött adok neki tejszínhabot szituknak, mert mi van, ha allergiás lesz bármire? Akkor hogyan győzöd meg a nagyszülőket, hogy ez nem divatolás?

Itt is volt nemrég egy ilyen kérdés, ott a nagyi nem bírta felfogni, és nem is akarta felfogni, hogy a gyermek laktózérzékeny. És erőltette neki a tejfölös ételt, a gyermek ellenállt, de végül meg "kellett" ennie. Aztán olyan bélgörcsöt kapott, hogy kórházban kötöttek ki...

2015. okt. 19. 11:02
 20/27 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, most csak egy kis hab, köv alkalommal egy kis csokika, mert úúúúgy nézte, aztán egy kis kenyérbél, belemártogatva a pörköltbe, h jobban csússzon...

Legközelebb lépj oda keményebben. Nem kell senkit képen vágni meg kidobni az ajtón, de felejtsd el azt, h "nem szeretném", itt a helyes az h "szó sem lehet róla". Ha nem vagy elég kemény, hülyének fognak nézni, gyerekként kezelnek majd mindig és nagyon gáz lesz, ha a gyereked azt látja, h téged kiröhög a nagyi meg a keresztanyu, a tekintélyt onnantól elfelejtheted.

2015. okt. 19. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!