Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg én viszem túlzásba a...

Tényleg én viszem túlzásba a féltést?

Figyelt kérdés

2éves kisfiam biciklit kapott szülinapjára a nagyszülőktől. Imád motorozni, és már párszor felült rendes bicaj ülésére is, persze fogtuk, és csak pár métert gurult úgy.

Namármost az ajándék bicikli az a fajta, aminek idővel le lehet venni a hátsó 2 kitámasztó kerekét. A nagymama azt találta ki, hogy kapásból úgy kéne megtanítani a gyereket biciklizni, hogy a kitámasztó kerekeket levesszük. Mondván, hogy megszokja, hogy nem dől fel a biciklivel és később nehéz lesz neki, ha már nem lesznek fent a kerekek.

Én tiltakozni kezdtem, hogy az nem véletlenül van felszerelve, más is így tanul biciklizni és nem akarom, hogy le legyen véve rögtön a kezdetekkor a kitámasztó kerék... Többmindenkinek elmondta az ő véleményét, és hát én vagyok a rossz, mondván nagyon féltem a gyereket. Tényleg???

2010. márc. 16. 15:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem viccből gyártottak a mi gyerek korunkban (nem 1960as években születtem :-D) eleve fixre 3kerekű biciklit.... Ezen talán gondolkodhatna anyósod. A másik, én nagyon belevaló, égedelem eleven gyerek voltam lány létemre, de én is úgy tanultam meg cajgázni, hogy 3kerekű bicaj pótkerekes, és utána a bátyám férfivázas biciklijén a váz alatt átbújva. Ja és a 3kerekűvel is lehet akkorákat tanyázni, hogy öröm nézni :-D. Amúgy a bukósisak jó ötlet. Ja és tarts ki a megérzéseid és az álláspontod mellett. Egy ANYA tudja mindig a legjobban, hogy mi a jó a gyermekének!
2010. márc. 16. 18:50
 12/12 A kérdező kommentje:

Márcsak azért tartom hülyeségnek kapásból levenni a kerekeket, mert:

1.először tanulja meg rendesen fogni a kormányt

2.először tanuljon meg rendesen ülni a biciklin

3.tudja használni a fékeket

4. és úgy összességében ne egyszerre kelljen mindent megtanulni, hanem szépen fokozatosan.

Köszönöm a válaszokat.

Nem én pontoztam!

2010. márc. 17. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!