Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktatok nosztalgiázni?...

Szoktatok nosztalgiázni? Szülés és kórházi napokra meg első napkora gondolok? ,

Figyelt kérdés
26-án lezz egy éves a koraszülött kicsi lány és sokszor eszembe jut nem vertem ki a fejemből talán sosem felejtem el...nem pozitív élméneim vannsk túlsúlyban..
2010. márc. 15. 17:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
A 36.hét végén kiugrott a vérnyomásom ami addig sem volt alacsony ,az Nst-ről már nem mehettem haza ... Kórház ,másnap császárral megszületett a kisfiam ,életem legszebb csodája !!!Itt van minden perc bennem ,a műtét előtti este ,a telefonok amikor hívtam a páromat ,hogy ma lesz a nagy nap ,az epidurális érzéstelenítés ,az egész műtét ! A szomorúság ,hogy 3 napig nem lehetett velem a fiam ,mert besárgult ,az első bénázások D A szoptatás ,a kialvatlan éjszakák ..... Tudnék még írni :)
2010. márc. 15. 19:52
 12/24 anonim ***** válasza:
jaaaj de még mennyire! :) 7 hós a babám,és olyan honvágyas,gyomorszorúlós élmény van bennem,mindig mikor a korház elött megyünk el,így volt ez ma is! :) Apának kb 30.x-ra kellett végig hallgatni ugyanezt. Mielött megszültem megnéztük a moziba a jégkorszak 3-at. abban volt hogy a mammut lány terhes volt,és megbeszélte a mammut fiúval,ha itt a szülés ideje akkor azt kiabálja hogy barack! :) Na én hajnali fél 2-kor álltam a kádba szivárgó magzatvízzel,és csak egy halvány Nyuszuka...Barack hangzott,el,de a párom már ott toporgott a kád melett! :) Jaj,de hiányzik,ez az egész,és már 7 hónap eltelt... :) :(
2010. márc. 15. 20:12
 13/24 anonim ***** válasza:

szia, fiam pénteken lesz 1 éves, úgyhogy mostanában még többet gondolok a szülésre meg egyebekre.

én túlhordtam a picikém, már nagyon vártam.

hihetetlen fájdalom volt a szülés, természetes úton történt, és gyorsan is lezajlott, de akkor is nagyon rossz volt. de a picit , mikor először a mellkasomra tették, az valami olyan energia löketet adott, hogy körbeszaladtam volna a kórházat örömömben.

a kórházi 3 nap szar volt, fájt mindenem, mert repedtem is. meg kényelmetlen volt az ágy is, meg hiányzott a férjem is.

az első időszak nehéz, volt, de hamar belelendültünk , és összekovácsolódtunk.

hiányzik a babaillata, már nem érzem, és olyan jó volt beleszagolni.

meg az is hiányzik, hogy a mellkasomon aludjon el, úgy pihentünk nagyon sokszor.

de minden nap tud valami újat mutatni, hihetetlen kis pasas, imádom, ha kéne újra átélném a szülés minden kínját, mert egy igazi kis csoda.

szerencsések vagyunk. :D

2010. márc. 15. 20:14
 14/24 anonim ***** válasza:
Ez az emlék életünk végéig elkisér majd,szinte mindennap vissza gondolok a szülésemre,-12 óra vajúdás után lett meg a Drágám,az illatára és emlékszem egész éjjel nem aludtam a kórházban,mert vártam az 5órát,hogy kihozzák és a karomba tarthassam.Hiányoznak az átvirrasztott éjszakák,hogy összebújva aludhassunk,....és még sorolhatnám,alig várom hogy újra átélhessem ezt a csodát. 17 hónapos kiscsaj anyukája
2010. márc. 15. 20:26
 15/24 anonim ***** válasza:
szívmelengetö olvasni titeket!a kiscsajszim 19.-én lesz 7hónapos!ma válogattam a ruhákat amiket kinött és elsírtam magam,mert olyan sokat nött és hihetetlen,h azokba a csöpp rucikba belefért,az elsö idökben még az 56-os rucik is nagyok voltam,mert ő 48cm-rel született és 2480kgval!mára már 70cm és 8200kg!mindig megmosolygom én is a kórházat ha elötte megyünk el!kincsem nagyon anyás amit imádok,mert szuper érzés,h én vagyok akire mindig számít és nyugszik meg az ölemben!37.hétben jártunk amikor egyszercsak elment a vizem,semmi fájás majd 8órával utána közölték,h császár,mert egyujjnyira voltam nyitva és az istennek se akartam tágulni!fel se fogtam amikor felsírt,h az ő hangját hallottam csak amikor gratulált a doki!behozták nekem abban a hatalmas pólyában csak a kiskezei voltak kint,meg egy megszeppent szempár ami úgy pislogott rám,h helyben elolvadtam!a kórházi napok is jól teltek csak a hasam fájt,de az nagyon!mondjuk az hiányzott,h nem lehetett a mellkasomon születés után közvetlen,de az legyen a legkevesebb!szegénykémet minden nap agyon puszilgatom,de most még kénytelen hagynia magát,mert aztán késöbb már nem fog menni!ja még annyi,h gratulálok a 19:48-as válaszolónak,kicsit irigyellek
2010. márc. 15. 22:33
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válszsitokat,nekem a vége nagyon nehéz volt alig bírtam menni a 17 kg plusz víztől és magas vérnyomás illetve toxémia minden tünete miatt 35. héten közölték hogy már a babó keringésésvel is baj van így császár és én is emlékszem minden pillanatra hogy ugyan mikor lesz már vége a műtétnek és a páromnak mondogattam szeretlek szeretlek szeretlek és mikor felmutatták és a párom mögöttem hogy már sír hallod már sír aztán odahozták egy puszira majd vitték le a z én egyetlenemet az 1980 g-val és 51 cm-vel a koraszülöttosztályra aztán másnap amikor végre letoltak hogy láthassam amikor megláttam soha nem felejtem azt a kis vézna drága testet amikor a könnyeimen át félve simogattam meg először majd másnap mikor végre a karomba zárhattam aztán a 2 hét kórház amikor csak napi 5ször egy órára mehettem be hozzá és szinte alig vártam hogy reggel legyen már izgultam mint csitri az első randi előtt hogy vajon mikor nyitja ráma kis szemét hogyan fogadnak és fájt amindig az egy óra után az elszakadás és a következő találkozásra tudtam csak gondolni és az első gyötrelmes kórházi éjszaka mikor nem akar délelőtt lenni hogy láthassam csak a telefonom fényképe amit percenként néztem és amikor végre kihoztuk és elindultunk haza és az első átsírt itthoni éjszaka és az összebújások és sorolhatnám...minden reggel újra várom az ébredéssét hogy végre újra megölelelhessem és puszilhassam ha pár órára el kell mennem alig várom hogy újra lássam bár van türelmetlen pillanat is de a szépek túlsúlyban és íme már mindjrt egy éves...ő a mindenem az életem persze az ember a férjét párját is szereti de ez a szerelen olyan amit csak mi anyák érezhetünk...
2010. márc. 16. 12:00
 17/24 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem sem valami jó élményeim vannak a szülésemről, 27 órát vajúdtam, majd császároztak, mert nem tágultam sehogy sem. Kegyetlenül legyengültem a szülésben, a műtőben már olyan volt, mintha az ufók raboltak volna el, annyira nem voltam magamnál, 2 napig infúzión éltem. Utána persze jobb volt a helyzet, ám 2 hónap alatt teljesen elapadt a tejem, így tápszeres lett a lányom. Most 15 hónapos, és nagyon boldog vagyok, hogy már itt tartunk, mert a múlt számomra nem volt annyira örömteli élmény, mint sokaknál. Imádom a lányom, de most is úgy érzem, hogy több gyermeket nem szeretnék, mert nem szeretnék újra átesni ezen a hercehurcán a szűk medencém miatt.
2010. márc. 18. 09:30
 18/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Tavaly júliusban születm vákummal. 2 óra volt a kitolási szakasz, mert mint utólag kiderült 40 cm volt a fiam feje. Nem is emlékszem az utolsó egy órára, mert többször elájultam (nem volt érzéstelenítés, oxyticin is csak akkor, amikor látták, hogy gázos a helyzet) a harang is lecsúszott a kis buksijáról, és hatalmas vérömleny lett a kis fején:(( 60 cm-rel egy hétig inkubátorban volt szegény, először kapott oxigént, zséls ágyon volt a feje(fájdalom miatt), mjd persze olyan sárga lett, mit egy kínai:)) 8 napig voltunk bent, minenkinél ott volt a babája,persze engem kivéve. Hát ezt nem kívánom senkinek:)

Ennek ellenére továbbra sem félek a szülsétől, a fiam már 8 hónapos és hál istennek minen rendben. Nekem nem a születése volt életem legboldogabb napja, hanem mikor végre egyedül(nem 2-3 nővér társaságában), itthon a karjaimban tarthattam...

2010. márc. 18. 09:33
 19/24 anonim ***** válasza:

Holnap lesz a fiam 8 hónapos, és szerencsére nekem nagyon pozitív élmény volt a szülés. Még mindig meghatódom, ha eszembe jut a születése:) A kórházban töltött napokra is szívesen gondolok vissza, a szobatársammal azóta is összejárunk:)

Ha kocsikázunk hármasban, meg szoktam kérni apát, kanyarodjunk a kórház felé, és megnézem, hol jött világra a mi kis csodánk:) Kicsit hülyének érzem magam ilyenkor, de annyira jó nosztalgiázni:)))

ҝ

2010. márc. 18. 09:38
 20/24 anonim ***** válasza:

A mi kisfiunk 8,5 hónapos. Én is mindig nosztalgiázok... Minden egyes nap eszembe jut az a csodás nap! Pedig nehéz volt, 9 órát vajúdtam, nekem a kitolás már gyerekjáték volt a vajúdáshoz képest. Oxitocint kaptam, fájdalomcsillapítót nem. Tisztán él bennem az a kép és érzés, amikor a hasamra rakták, meg kitoltak egy helyiségbe, ahova jött a család és odahozták néhány percre a mi kis csodánkat:-)))

Emlékszem hogy dünnyögtem a kis fülébe, csak nyöszörgött a drágám:-) Végig potyogtak a könnyeim a boldogságtól... meg most is ahogy vissza emlékszem...:-) Babás szobában voltam, első ékszaka nem lehetett velem, iszonyú gyenge voltam, még felállni sem bírtam az ágyról, de alig aludtam, egész éjjel rá gondoltam. És hajnalban talán 5-kor betolták! Na az volt életem második legboldogabb pillanata! Azóta nem engedem magam mellől, mostanság is csak 1-2 órára megyek el, ha intézni való van, de már alig várom, hogy hazaérjek és újra átöleljem, puszilgassam:-)

Hihetetlen érzés az anyaság! Olyan boldoggá tesz, mint más semmi a világon!!!

2010. márc. 18. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!