Veletek is előfordult, hogy néha hányt a babátok?
Figyelt kérdés
4 hetes.Pár alkalommal előfordult,hogy hányt.Nem bukás volt!Veletek is megesett?2008. szept. 10. 13:45
1/5 anonim válasza:
Nyugi, előfordult.
Ha bekajált nagyon, és hirtelen, de nem bírta a pici gyomra.
Volt, hogy éjjel jött vissza sugárban a nagy tollpárnámra minden.
Mivel ez csak eseti volt, így nem foglalkoztam vele.
Kb 10 hetes korig volt, 4-5-ször.Fejlődött, nőtt a gyomra.
És ált éjszaka, mert akkor több idő maradt ki, és mohóbb volt. Még most is mohó:-)
2/5 anonim válasza:
Ez teljesen úgy van, ahogy az előttem szóló írta. Általában a mohó babák többször "hánynak". Az is lehet, hogy a tejleadó reflex túl erős, és túl sok levegőt nyel szopi közben, és a légbuborék feletti tej mennyiség mind kijön. Idővel elmúlik! Ha nem lázas, és a viselkedése is a megszokott, akkor nincs gond! Ja, és azt javasolta nekem a gyerekdokim, hogy próbáljam minél függőlegesebben tartani a babát szopi közben, hogy a buborékok a gyomrából felfelé könnyebben ki tudjanak jönni.
3/5 anonim válasza:
de jó, hogy feltetted ezt a kérdést! nálunk is előfordult ilyen. én totál beijedtem, mert azt mondta a védőnőm, hogy lehet, hogy refluxos lesz a gyerek. igaza van?
4/5 anonim válasza:
A babák időnként hánynak, nem kell megijedni. Akkor van gond, ha ezt rendszeresen teszi, mert akkor nem marad elegendő táplálék és folyadék a gyomrában. Szokták javasolni, hogy csak meghatározott ideig szopjon, hogy ne egye túl magát. Olyat is mondtak már, hogy szoptatás közben tartsunk böfiszüneteket. Ezt a két módszert a babák többsége nem méltányolja. Másfajta megoldás, hogy a kiságy fejrészét megemeljük, így állítólag a levegő nem hozza fel annyira a tejet a nyelőcsőben. Próbálkozni kell, és persze beszélni védőnővel, gyerekorvossal. (Talán nem mondanak két különböző dolgot.)
5/5 A kérdező kommentje:
köszi mndenkinek
2008. szept. 10. 18:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!