Előfordult már, hogy a babátok büfi helyett visszahányta az összes tejet?
Figyelt kérdés
Kislányom 8 hetes. Eddig háromszor fordult elő, hogy szopás után felemeltem, hogy büfizzen és az összes megevett tej kijött belőle. Nem sugárban, hanem kiömlött a száján és az orrán, nagy mennyiségben. Nagyon megijedtünk mindketten. Olyan volt, mintha büfizni akarna csak véletlenül az összes kaja visszajönne. Volt ilyen mással is? Előre is köszi!2010. okt. 31. 14:53
1/5 anonim válasza:
Biztos vagy benne, hogy az ÖSSZES kaja visszajött. Rengeteg könyv írja, hogy az anyuka hajlamos a kisebb bukást is úgy értelmezni, hogy minden visszajött, mert nagy mennyiségnek látszik. Önts ki egy kanál vizet (ez kb. 5 ml) és nézd meg, milyen nagy foltot csinál. Méred a babát amúgy? A fiam is sokat bukott, de sosem sugárban. Amíg fejlődik, hízik, addig nincs baj, ez normális. Ha máred, akkor mérd meg kaja után és bukás után is és látod, hogy mennyi jött vissza. (nálunk volt, hogy 20 ml-t is visszabukott). Szopi/evés közben többször büfiztesd így több alkalommal jön ki kisebb adag levegő, nem egyben sok.
2/5 A kérdező kommentje:
Akkora mennyiség volt, hogy az ő ruháját, az én pólómat és az ágyneműmet is le kellett cserélni. Szóval tuti minden kijött ami bement. Nem mérem, szépen fejlődik.
2010. okt. 31. 15:00
3/5 anonim válasza:
NEm hányás, hanem bukás és nem az összeset bukja ilyenkor vissza, hanem mondjuk 10-20-30 ml-t, ami marha soknak néz ki, pedig kis része a megevett kajának. Igen, sok babával előfordul, semmi baj, óvatosan emelgessétek, mozgassátok kaja után.
Az enyém már ment, de még mindig bukott és evés után 3 órával is képes volt...
4/5 anonim válasza:
Nálunk a 20 ml is beterített mindent, szintén mindenki átöltözött, még az ágy is.
5/5 anonim válasza:
Előfordult velünk is, elég ijesztő, de megesik. Úgy lehet elkerülni illetve csökkenteni, hogy ha többször is megállsz evés közben büfizni. Az én babám 13 hetes, de 20 ml-ként megállok vele és büfizünk, csak úgy adom neki újra a tápit. Mert ilyenkor általában az van, hogy a levegő alul marad a gyomorban és mikor jön ki, kilöki a felette lévő tejet. De ha csak kevés van felette, értelemszerűen kevesebb tud kijönni. Mikor még csak szopizott akkor is többször megálltam vele, és büfiztünk. Nem tetszik neki, sír is, de hát az ő érdekében van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!