Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babám leesett az...

8 hónapos babám leesett az ágyról (45cm), mire figyeljek? Szegénykém 1 órán keresztül borzalmasan sírt. Fájhat valamije vagy csak az ijedségtől?

Figyelt kérdés
2010. márc. 15. 13:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
majd írd meg légyszi mi volt....
2010. márc. 15. 14:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekszakápolóként írhatnék neked történeteket..Nem teszem hiszen nem az elrettentés a cél!Én úgy gondolom,hogy ha egy alapjáraton nem síró baba 1 órán keresztül sír megszakításokkal az mindenféle képen jelzés értékű!Mivel Önmagad nem tudsz sem traumatológiai sem neurológiai diagnózist felállítani(én sem tenném 20 éves gyakorlattal sem)Javasolom neked az orvoshoz vitelt!Hidd el neked is megnyugtató lesz és az ödéma és bevérzés később is okozhat tüneteket ami nem azonnal nyilvánul meg!Remélem minden rendben lesz a piciddel és holnap már egy jót kacagtok együtt!!!Sajnos a z apróbb balesetek elkerülhetetlenek az én gyermekeimnél is előfordult.Ilyenkor mindig megnézettem!
2010. márc. 15. 14:59
 13/18 A kérdező kommentje:

Voltunk az ügyeleten hálistennek nem lett semmi baja a babámnak.

Elmondta a doki,hogy mikor kell azonnal orvoshoz fordulni ilyen esetekben:ha hány a baba,ha vérzik vagy a füle,vagy az orra,ha nagyon aluszékony ill.nagyon mélyen alszik(míg normális esetben kisebb zajokra egyébként felébred),lelassul a mozgása vagy a szemein látni zavarodottságot.

Ha esés után azonnal felsír,majd megnyugtatás után tud enni,inni a baba akkor valószínűleg nincs baj.

2010. márc. 15. 18:16
 14/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok!Nagyon örülök,hogy minden rendben!!Szép és békés estét nektek!!!
2010. márc. 15. 18:41
 15/18 anonim ***** válasza:
én is örülök h rendben vagytok:))))
2010. márc. 15. 18:57
 16/18 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Miután visszatértem a kérdésre és elolvastam a többiek válaszait, miszerint azonnal menj vele dokihoz, kissé lelkiismeretfurdalásom lett, hogy én meg jóformán "elódáztam" és azt írtam, hogy nem lesz baj. Bocsáss meg ezért!

A mienk akkor úgy sírt, hogy azt hittem megfullad és szintén hosszan. Én akkor a védőnőt hívtam fel, hogy szükséges e orvoshoz menni. Elmondta ő is ezeket a figyelendő tüneteket. Nem jelentkezett egyik sem szerencsére, így el is felejtettük az esetet, a kislányom menyugodott szépen. Ezek alapján mertem írni, hogy szerintem nincs baj.

Én is örülök, hogy rendben van minden. :D

2010. márc. 15. 20:39
 17/18 anonim ***** válasza:
14:35 és 14:39 vagyok egyben (elsőre vmit elnyomtam). Örülök, hogy minden rendben! Vigyázzatok magatokra!
2010. márc. 15. 21:45
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek,aranyosak vagytok.

Első válaszolónak!Ne legyen lelkifurdalásod,pontosan leírtad,hogy mire kell figyelni.Az ügyeletes orvos is azért mondta el,hogy ilyenkor mik a "baj tünetei",hogy nem kell egyből orvoshoz fordulni,csak ha valami furcsa dolog történik.Nálunk a sok sírás volt az.Valami miatt az én babám nehezebben nyugodott meg,lehet beütötte a hátát(aminek bár nincs látható jele)és fájhatott neki.

2010. márc. 16. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!