5 hónapos kisbabánk elkezdett hason aludni. Fordítsuk vissza, vagy nem árthat neki már ebben a korban?
Figyelt kérdés
Úgy tűnik neki kényelmes, nyugodtan alszik így és egyedül is képes elaludni ebben a pozícióban.2008. szept. 10. 09:18
1/6 anonim válasza:
Nem kell visszafordítani. :) Az én kicsim a kezdetektől csak hason tudott aludni. Hiába forgattam (félve a bölcsőhaláltól), úgy elsírta magát és esze ágában sem volt aludni. Később, amikor már hasról hanyatt tudott fordulni, az volt a gond, hogy vissza még nem tudott, és a fordulást kísérő hangjából tudtuk hajnalok hajnalán (valahogy "ejjegett" a drága olyankor), hogy alvás nuku, amíg újra hasra nem fordítjuk. És ez így ment, míg meg nem tanult visszafordulni. :D
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató választ. Mi is várjuk a visszafordulást, mert így szegény játszás közben is ha átfordul, biza sokszor megunja, és mindig ott kell lenni mellette, hogy fordítsuk vissza ha kéri. Habár ezek után most már lehet nappal is még többet képes lesz ellenni hason :-)
2008. szept. 10. 09:32
3/6 anonim válasza:
Mi is így voltunk. Négy hónapos koráig nem aludt a hasán. Utálta. Aztán sikerült neki hasrafordulni és vissza. Úgyhogy azóta így alszik. Most 19 hetes. Én sem fordítom vissza mert ha neki így jó akkor én nem akarom az ellenkezőjét. Volt két hét amíg mi is forgattuk, mert még nem tudott vissza fordulni de már megtudja csinálni. Türelem, a te babád is egyre ügyesebb lesz. Úgyhogy ne fordítsd sehová, ő tudja neki mi a jó.
4/6 anonim válasza:
A kisfiam két hónapos és pár hetes kora óta a hasán szeret aludni.
5/6 anonim válasza:
Lányom 3 hetes kora óta csak hason alszik, és semmi gond. A bölcsőhaláltól megóv a légzésfigyelő, parktikus egy dolog:-)
Ha a baba már forog, akkor tudja, hogy neki hogy jó, nem kell erővel visszafordítani , csak ha kéri. Azért meg nem kell ottlenni mindig meleltte, majd nyöszög ha gondja van, odamész és átfordítod. És ezzel ösztökéled is arra hogy mielőbb tanulja meg magától is:-)
6/6 anonim válasza:
Nekem mindkét gyerekem újszülött korától a hasán aludt. Aztán mikor elkezdtek forgolódni, akkor is hasra raktam őket, és alvás közben úgy fordult ahogy akart.(néha kicsi segítséggel)
Nekem szimpatikusabb a hasra fektetés, mert féltem hogyha visszabüfizik akkor megfulladhat.
Szerintem ha tetszik neki a hasonfekvés, akkor hagyd úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!