Hogyan tudnék a 3 hónapos babámmal valami kis napirendet kialakítani?
Én sem szeretm nem csak sírni de még nyöszögni sem hagyni a babát. Nekünk is most alakul ki valami napirend.
Eleinte biztos gondot okoz némi sírást is, de hamar megszokja a baba is.
Találd ki hogy mit szeretnél, és próbáld mindig jobban tartani magad hozzá.
Én pl elhatároztam, hogy 12,15 és 18 órakor egyen a baba, és próbáltam mindig oda igazítani, és már nagyon jól megy. Persze, ha nagyon nyűgös, adok neki közben is de szépen fejlődik:-) Az enyém is csak 2X fél órát alszik egy nap de kiviszem a hordozóban vagy a babakocsiban a konyhában és elvan. TEgyél neki oda játékokat már megfogja, ütögeti, lógjon felette valami plüss, azt elnézegeti. Már egyre többet elvan magában is a kislny:-)
12 hetesek vagyunk
szia, mi pontosan ugyanigy vagyunk, tegnap voltunk 12 hetesek. nalunk kb. ilyesmi a napirend: 8-ebredes, fel9-peluscsere, szopizas, aztan 2 ora mulva max 40. perc szundi, aztan 12 korul - pelusccsere + szopi, 2 ora mulva ismet egy rovid szundi, aztan nem tudom miert de a 15.00 koruli szopizas kimarad es csak teat hajlando inni+elotte peluscsere, es kb. 1,5 ora mulva ismet egy 30 perces szundi, aztan 17.00 korul szopi,aztan séta, 18.30 korul ismet egy 30 perces szundi, 19.30-20.15 kozott furdetes, peluscsere , aztan ismet csak tea, mert szopizni nem akar, es max 21.00kor alvas, 23.00-szopi az un. alvas kozbeni etetes, es ejjel 3.30 szopi. napkozben a reggeli idoszakot kiveve nyugoskodik, allandoan kezen lenne, kezben aludna el. ha leteszem, akkor sikongat, sirdogal, neha olyan mint a farkasuvoltes, ranezek es a keserves szemeivel azt uzeni, hogy vegyem fel....nem veszem fel mindig, de viszont a nyivakolast sem birom hallgatni, szoval elegge ki tud kesziteni!!!!
es nem tudok mar vele mit csinalni. allandoan vele sem lehetek!!! ami aggaszt h neha nem szopizik 3orankent,rateszem cicire es sir, csak teat ker! baj ez? vagy miert lehet???
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Hát majd igyekszem én is alakítani egy kicsit a napirendet...Talán 10-15 perc sírás nem árt. Mivel kiságyban úgy sír, mint akit nyúznak, csináltam neki a földön egy "játszóhelyet" .Leterítettem takarót és körbe raktam játékkal és oda próbálom napközben egyre több időre lerakni. De ma pl. 20 percet sírt ott, míg én összekaptam egy kicsit a háztartást.
2. válaszolónak: Szerintem nem baj, hogy kimarad 1-1 evés. Mivel szopisok vagytok szerintem előfordulhat. Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok, ezért azt mondom, hogy a babád tudja, hogy mi a jó neki és annyit és akkor eszik amikor szüksége van rá. A teát jól teszed, hogy adod neki, így biztos, hogy folyadék akkor is jut a szervezetébe, ha nem éhes. (Az én kislányom pl egyáltalán nem fogad el semmi mást, csak cicit...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!