Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnék a 3 hónapos...

Hogyan tudnék a 3 hónapos babámmal valami kis napirendet kialakítani?

Figyelt kérdés
Nem szigorú, pontos dolgokra gondolok, de annyira össze-vissza csinálunk mindent, hogy egyálatlán nem kiszámítható semmi. A kislányom nem nagyon alszik napközben, vagy ha igen akkor is max 20 perceket és azt is vagy cicin, vagy babkocsiban. Emellett annyira nyűgös és mindig kézben akar lenni.(sokszor még pisilni is alig tudok elmenni) Mostanában fogunk elköltözni a szüleimtől és nagyon félek, hogy képtelen leszek így egyedül, rendesen vezetni egy háztartást. Én nem akartam elkényeztetni, de úgy érzem, nem hagyhatom állandóan sírni (mert kipróbáltam párszor mikor kisebb volt, hogy szopi után lerakom, de akkor a következő evésig sírt..., de szerintem ennyi sírás nem igazán tenne jót neki)
2008. szept. 10. 08:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Én sem szeretm nem csak sírni de még nyöszögni sem hagyni a babát. Nekünk is most alakul ki valami napirend.

Eleinte biztos gondot okoz némi sírást is, de hamar megszokja a baba is.

Találd ki hogy mit szeretnél, és próbáld mindig jobban tartani magad hozzá.

Én pl elhatároztam, hogy 12,15 és 18 órakor egyen a baba, és próbáltam mindig oda igazítani, és már nagyon jól megy. Persze, ha nagyon nyűgös, adok neki közben is de szépen fejlődik:-) Az enyém is csak 2X fél órát alszik egy nap de kiviszem a hordozóban vagy a babakocsiban a konyhában és elvan. TEgyél neki oda játékokat már megfogja, ütögeti, lógjon felette valami plüss, azt elnézegeti. Már egyre többet elvan magában is a kislny:-)

12 hetesek vagyunk

2008. szept. 10. 11:19
 2/3 anonim ***** válasza:

szia, mi pontosan ugyanigy vagyunk, tegnap voltunk 12 hetesek. nalunk kb. ilyesmi a napirend: 8-ebredes, fel9-peluscsere, szopizas, aztan 2 ora mulva max 40. perc szundi, aztan 12 korul - pelusccsere + szopi, 2 ora mulva ismet egy rovid szundi, aztan nem tudom miert de a 15.00 koruli szopizas kimarad es csak teat hajlando inni+elotte peluscsere, es kb. 1,5 ora mulva ismet egy 30 perces szundi, aztan 17.00 korul szopi,aztan séta, 18.30 korul ismet egy 30 perces szundi, 19.30-20.15 kozott furdetes, peluscsere , aztan ismet csak tea, mert szopizni nem akar, es max 21.00kor alvas, 23.00-szopi az un. alvas kozbeni etetes, es ejjel 3.30 szopi. napkozben a reggeli idoszakot kiveve nyugoskodik, allandoan kezen lenne, kezben aludna el. ha leteszem, akkor sikongat, sirdogal, neha olyan mint a farkasuvoltes, ranezek es a keserves szemeivel azt uzeni, hogy vegyem fel....nem veszem fel mindig, de viszont a nyivakolast sem birom hallgatni, szoval elegge ki tud kesziteni!!!!

es nem tudok mar vele mit csinalni. allandoan vele sem lehetek!!! ami aggaszt h neha nem szopizik 3orankent,rateszem cicire es sir, csak teat ker! baj ez? vagy miert lehet???

2008. szept. 10. 13:26
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Hát majd igyekszem én is alakítani egy kicsit a napirendet...Talán 10-15 perc sírás nem árt. Mivel kiságyban úgy sír, mint akit nyúznak, csináltam neki a földön egy "játszóhelyet" .Leterítettem takarót és körbe raktam játékkal és oda próbálom napközben egyre több időre lerakni. De ma pl. 20 percet sírt ott, míg én összekaptam egy kicsit a háztartást.

2. válaszolónak: Szerintem nem baj, hogy kimarad 1-1 evés. Mivel szopisok vagytok szerintem előfordulhat. Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok, ezért azt mondom, hogy a babád tudja, hogy mi a jó neki és annyit és akkor eszik amikor szüksége van rá. A teát jól teszed, hogy adod neki, így biztos, hogy folyadék akkor is jut a szervezetébe, ha nem éhes. (Az én kislányom pl egyáltalán nem fogad el semmi mást, csak cicit...)

2008. szept. 11. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!