Mennyire fontos, hogy az ujszulott polyaban legyen?
Figyelt kérdés
Az edesanyam szerint nagyon fontos, mert egyenesen tartja a gerincet.
Kulfoldon elek es itt nem talaltam az egyik bebiboltban sem polyat.
Baj, ha nem lesz polyaban?
2008. szept. 9. 23:06
1/9 anonim válasza:
nem fontos en is kulfoldon elek es itt is szuletett a lanyom, es neki sem volt polyaja, es semmi baja a gerincenek!!
2008. szept. 9. 23:12
2/9 anonim válasza:
Magyarországon is sok gyereknek nincs pólyája. Van helyette tökjó kókuszmatrac, és mózeskosár, ha nagyon muszáj, de az sem túl gyakori. Ne aggódj miatta!
2008. szept. 9. 23:18
3/9 anonim válasza:
Nekem az orthopéd szakorvos mondta amikor csípőficam vizsgálaton voltunk, hogy azon túl, hogy a gyerek nem tud benne sem mozogni, sem a bőre szellőzni, ráadásul még a csípőficamot is elősegíti különösen azoknál a babáknál akiknek a családjában már volt csípőficamos. Megjegyzem az ismeretségi körömben is van egy baba, akinek a családjában nagyon régen szintén volt csípőficamos, tehát a hajlama meg volt rá, és őt az anyukája folyamatosan pólyában tartotta. Én nagyon sajnáltam szegényt mert látszott hogy szegény baba moccanni sem tud, és izzad benne kegyetlenül. Aztán a kisbaba most már fél éve fűzőben kénytelen lenni. Gondolom rajta is "segített" az állandó pólyáztatás. Úgyhogy én nem raktam egy pillanatra sem a kislányomat pólyába pedig négyet is kaptam. Mindegy elajándékoztam. A klinikán ahol szültem, ott is csak azon a napon tették pólyába amikor megszületett, és utána soha többet, mert a csecsemős nővérek sem ajánlották, hogy hosszú távon abban legyen a baba. 4,5 hós kislány anyukája
2008. szept. 10. 06:57
4/9 anonim válasza:
Az én kislányom is csak születésekor, a kórházban volt pólyában, azóta nem. Szerintem csak annyi előnye van, ha a baba szereti, ha jó szorosan körbe van bagyulálva. Néha. Persze ez megoldható pihepuhe takaróval is. Például ha zaklatott, hamarabb megnyugszik. Ha egy baba amolyan örökmozgó-féle, szerintem bünti neki, ha leszorítják.
2008. szept. 10. 07:24
5/9 anonim válasza:
Azért káros a pólya, mert nem jól használják. Ha jól használják, tényleg előnyös a babának, de nem lesz baja, ha nincs pólyában. Csak jó érzés neki, hogy valami körbeveszi. De a pólyát kb. két hetes korig lehet használni, és akkor sem lehet egész nap benne. A kórházban még bele volt kötve a kisfiam rendesen, de amikor hazajöttünk, már csak rá volt hajtva, de nem volt megkötve.
2008. szept. 10. 08:17
6/9 anonim válasza:
Mi sosem használtunk pólyát, egyik gyerekemnél sem.
Ami hasznos a pólyában, hogy a baba nem tud mocorogni, mert erre néha szüksége van, amikor esetleg túl izgatott.
Nálunk bevált ilyen esetbe, ha egy takaróba vagy egy törölközőbe bebugyoláltam (a szűk hely az anyaméhre emlékeztetni). Amikor nagyon nyűgös volt, így kb. két-három perc alatt el tudott aludni. De ez kb. 2-3 hetente volt, ezért szerintem teljesen felesleges pólyát venni.
2008. szept. 10. 08:27
7/9 anonim válasza:
Régen azért tették a babákat pólyába, mert az volt az épp aktuális dolog. Azt hitték, megfelelő,a baba nem tud benne mocorogni, így nem gurulhat le sehonnan.
Manapság iy lehet pólyát kapni, de horror áron.
Egyik gyerekemet sem tettem bele.
2008. szept. 10. 09:55
8/9 anonim válasza:
Volt egy ilyen kérdés nemrég, keress rá:-)
Nem gond , szerintem nagyon kevesen használnak pólyát.
A kórház 4 nap alatt már megtanulod megfogni a babád, és meglátod, ott is plédbe csavarják, amit otthon is meg tudsz tenni. Na meg ilyen kicsit még úgysem tartogat az ember sokáig szopizik, alszik , fekszik, ott meg jó pózban van a gerince:-)
2008. szept. 10. 11:21
9/9 anonim válasza:
Én sem használtam egyik gyerekemnél se, pedig az elsőnél még nekem is mondta anyukám hogy kéne. De én úgy éreztem felesleges, és nincs egyiknek se baja a gerincével.( a nagyobbik már 6 éves).
A kisfiam most született télen őt takaróba bugyoláltam etetéskor, ez így jó volt nekünk amíg olyan picike volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!