Ujszulott babam aluszekony . Mit tegyek?
Egy újszülött eszik, és alszik...! Nincs ezzel ssemmi baj! MAjd 3 4 hónap múlva visszasirod ezeket az időket:)!
Jó babázást
azért nem teljesen úgy van ahogy előttem írták. egy újszülött babát igenis még ébreszteni kell, mert a sárgaság miatt lehet aluszékony. és úgyis sárga lehet a baba, hogy te nem látod rajta a sárga színt. én azt mondom 3 óránál több ideig ne hagyd aludni, finoman ébresztgesd, és etesd meg. az anyatej nagyon jó a sárgaságra is. elég ha félálomban eszik :)
de 1-2 hét után már nem szabad őket ébreszteni, csak az elején.
Akkor 2, 2 és fél óránként ébresztgesd még éjszaka is, nehogy teljesen bealudjon. Van tejed? Szopik rendesen?
Nagyon veszélyes lehet, ha hagyod többet aludni, mert kiszáradhat!
Én így jártam: Péterfy kórházban szültem, nem volt elég tejem, ott nem adtak neki semmit, itthon meg már nem tudtam felébreszteni, aztán mentünk infúzióra.
Ébresztgetés módszerei: fej-fül masszírozás, arc áttörlése nedves törlőkendővel, meztelenre vetkőztetés, soron kívüli fürdetés,a bőrének a csipkedése, főleg a nyaknál (amikor már nagyon muszáj).
Ha még nem száradt ki nagyon, akkor ezek szoktak segíteni, de ha már ezek sem, akkor nagy baj van.
Ha nincs elég tej, akkor pótolni kell a folyadékot, de nem csak babavízzel, hanem tápszerrel-gyermekorvossal beszélj.
Ha van elég tej, akkor nem lesz baj, csak az a lényeg, hogy sűrűn szoptasd (éjszaka is!), így a sárgaság is egyre jobban szűnik majd, de eltarthat akár 6 hetes koráig is, az nem baj.
Anno a fiamat nem itattam ilyen picinek külön vízzel, mert azt vallottam, hogy elég a tej.
Na ő kiscitrom lett, és nagyon nagyon sokat aludt az elején
A lányommal itattam külön vizet, nem lett sárga, és aluszékony.
Viszont a babák tényleg képesek 2hónapos korukig csak aludni:)
Keltegesd 3óránként, aztán már elég nagy lesz:)
Mégis, neked mit jelent, hogy aluszékony?
Felébred magától? Hány óránként? Mert ha alszik akár 4-5 órát, de utána magától ébred, az még nem baj. Csak ébredjen fel arra, hogy éhes.
Akkor egyszerűen csak örülj neki!
Újszülöttként tényleg csak az a dolguk, hogy egyenek és aludjanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!