Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik, h. A 2hós babámnak...

Létezik, h. A 2hós babámnak jön a foga?

Figyelt kérdés
Egy pár napja aktívan nyáladzik és nyűgösen alszik el..Hogy tudok, segíteni neki?A dr nő azt mondta lehetséges...nem korai?
2008. szept. 9. 21:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem korai. Van aki foggal születik, bár az ritka. Amúgy a fogzás már ilyen kis korban elindúlhat, vagyis a fájdalma a nyáladzás, és foga még hónapokig nem jön ki! A lányom is 3-4 hónaposan már nyáladzott ezerrel és mégis 7-8 hónaposan bújt ki az első foga.

Esetleg, ha úgy látod, hogy kellemetlen neki, akkor a tiszta kezeddel, vagy egy textilpelussal óvatosan(!) kicsit dörzsölgetheted neki, hogy enyhüljön. De ne erősen!!!

2008. szept. 9. 21:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Sok minden van,amire mi anyukák azt mondanánk hogy korai,azt mégsem.Amúgy az én lányom i két hósan kezdett nyáladzani,aug végén töltötte a 3. hónapot,és azóta minden napunk felér egy horrorral.Vannak szar és kevésbészar napok.Most vettem borostyánláncot,mert nagyon jókat olvastam róla,és hátha segít,mert nem igazán szeretném gyógyszerezni.

Amúgy még te se nagyon adjál neki még gyógyit,hidd el lehet még rosszabb is.A fogzásra a legjobb megoldás a rengeteg türelem és kitartás.

Amúgy a nyűgös elalvás lehet az időjárás megváltozásától is.

A fogzás főbb tünetei:

1,nyáladzás

2,fehér duzzadt íny

3,a gyerek mindent a szájába töm és rágja(nem nyalogatja,rágja)

4,hígabb széklet(nem összekeverendő a vizes hasmenéssel,tehát a kakik száma nem haladja meg az 5öt)

5,komoly nyűglődés

2008. szept. 9. 22:01
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Mi még olyan kicsik vagyunk az öklünket sem nagyon rágcsáljuk.Kakis pelus min 5van egy nap,ami abszolut nem kemény de nem is vízszerű-mint újszülöttként..pedig anyatejes.A szájába nem vesz be még semmit-cumit sem fogadja el..csak cicit..még cumisüveget sem,ezért pohárból iszunk:)Gyógyszert semmiképp nem akarok adni,inkább egész nap dörzsölgetem neki.
2008. szept. 10. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!