Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Foga jön a 2 hónapos babámnak?

Foga jön a 2 hónapos babámnak?

Figyelt kérdés

Kislányom most lesz csak 2hónapos 7.-én,és egy hete ömlik a nyála,és pár napja szinte az egész öklét nyomja a szájában.Gondoltam megnézem jól az ínyét és alul elöl látok egy kis fehér csíkot.A foga lehet?Az újaimat végig húztam rajta de nem éreztem,hogy kint lenne.

Lehet ilyen korán?Vagy ez fogacska de lehet,hogy csak később bújik ki.

2 napja nagyon nyűgi,többször sírdogál,pedig egyáltalán nem szokót,nagyon nyugodt baba amúgy.

És nem tudom mennyire lehet ehhez köze,de ma sokkal hígabb volt a kakija:(

2011. aug. 29. 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha meg van vastagodva az ínye és a fehér csík is látszik, az a foga lesz.
2011. aug. 29. 21:23
 2/4 Fehér Bianka válasza:
Most ágyazódnak be a fogacskái..:) Az én lánykámnak ugyanígy volt,éreztem az ujjammal,láttam de csak 6 hónaposan bújt ki!:)Azt mondják a fogzást nem kíséri hasmenés,de nálunk ez is van ha jön a fog.Szerintem a kibújás még odébb van nálatok!Jó egészséget Nektek!
2011. aug. 29. 22:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Már ilyen pici korban kezd mozgolódni a fogacska, aminek olyan tünetei vannak, amit leírtál. Viszont lutri, hogy mikor jön ki, vannak babák, akiknek már 4 hónaposan van foguk (van aki foggal születik :-)), és van akinél csak 10-12 hónaposan bújik ki az első fog. Én is feltettem egy kérdést itt, amikor napi 5-6 kaki volt, és minden, a fogzásra utaló jel megvolt, hogy mennyi idő múlva bújik ki a fog, de még hónapok kellettek hozzá. Sőt, mi is láttunk a lányunk ínyén egy kis fehér részt, de azt mondta a gyerekorvos, hogy az még nem az, és tényleg el is múlt a fehérség az ínyéről. Majd 8 hónapos korában egyszerre 2 fogat is növesztett a lányka most 1 évesen 6 foga van.
2011. aug. 29. 22:21
 4/4 ZsZs27 ***** válasza:
Szia! 4 hós ikerlányaim vannak, egyikük már egy hónapja folyamatosan nyálzik, és a száját hetek óta nem láttam becsukva, állandóan a nyelvét rágicsálja. Pont a múlt héten kérdeztem a doktornőt, hogy ez most azt jelenti, hogy jön a foga? Azt válaszolta, hogy valószínüleg mozgolódik neki, bizsereg az ínye. A fogacskák viszont még odébb vannak, ez a "bizsergés" hónapokig is eltarthat, mire kibújnak a fogai. Már mástól is hallottam, hogy 2 hónapos kora körül megindult ez a babájánál, aztán volt, hogy még 6 hónaposan se volt foga.
2011. aug. 30. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!