Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két év körüli gyereketek...

Két év körüli gyereketek mennyire engedi a fogmosást? Mennyi ideig van lehetőségetek mosni? Alaposnak mondható a fogmosásotok?

Figyelt kérdés
2015. szept. 22. 22:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hogy alapos az túlzás, de megmosom neki mindenütt.

Sose mértem az időt, olyan 1-2 perc lehet az egész.

utána ő is "megmossa", de ennek még érdemi haszna nincs :))

Most 2,5 éves és amúgy pont 2 éves kora körül kezdte kinyitni a száját és hagyni, hogy súroljam a fogait, azelőtt direkt játékból ráharapott, elszórakozta, de most már érti a lényegét, sőt, ha kimenne a fejemből a fogmosás, akkor ő kéri magától.

2015. szept. 22. 22:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Az én babám 21 hónapos, egy éves kora óta mosom neki, de még most sem nyitja ki teljesen a száját és többyire azt sem tudom hol mosom, mert becsukja a száját. Fel perc sincs szerintem ,míg mosom. Olyan kevésnek érzem. Nem akarom, hogy elromoljanak a fogai....
2015. szept. 22. 22:44
 3/8 anonim ***** válasza:

2,5 éves, most már eljutottunk oda, hogy engedi, hogy mossam neki, eddig 3-4 mozdulat után ráharapotta kefére.

Most már elég jól megy, mondhatom azt, hogy alapos. Először megmosom neki, majd ő magának.

2015. szept. 22. 22:51
 4/8 anonim ***** válasza:

kerek két éves. Engedi a fogmosást, csak köpni nem akar. Vizes kefével is kimosom a száját, de így is sok fogkrémet nyel végül, ez van.

Nálunk kinyitja a száját, talán mert előtte a bátyjai is mossák, s ezt látja, érdekli.

Mossatok őelőtte ti is fogat.

2015. szept. 22. 23:24
 5/8 anonim ***** válasza:
20 hónapos fiam nagyon elkeserít ilyen téren. Minden fogkrémtől öklendezik, nem nyitja ki a száját és ordít... :(
2015. szept. 23. 07:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Van amikor együtt mosunk fogat. Ő is megkapja fogmosás után a fogkefét. Igazából imádja, ha a szájában van, naponta többször magától is elveszi a fogkefét és a szájában van, rágja, ami még nem sokat ér, ahogy előttem is írták, de az én mosásomat nem nagyon kedveli.
2015. szept. 23. 07:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Figyelj, ha nem adsz neki cukros szrokat, nem akkora probléma, ha szórakozik csak.

Hidd el, az ő korában elég ez a kb. fél percnyi "mosás" is.

2015. szept. 23. 08:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Másfél éves kislányom se szereti a fogmosást lerágcsálja a fogkrémet utána jön a hiszti hogy elég volt.jó ha egyszer áttudom sikálni a fogát.én is Félek hogy tönkre mennek a fogai sajna ő édességet is kap ritkán a mamától vagy a szomszédtól.
2015. szept. 23. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!