Ti kiakadnátok ha anyósotok a pici babátok kezét akarná puszilgatni?
Na ilyen hülye hasonlatot sem hallottam még.
Amúgy ha ilyenre kerül a sor, utána nálunk egyértelmű a fogmosás, szájvíz használata.
Jó ég milyen emberek vannak... Dehogy akadnék ki. Ha beteg vagyok, akkor persze nem puszilgatom. Se a kezét, se az arcát, és leginkább a közelébe se megyek. (unokahugi)
Ha meg nincs semmi bajom, akkor miért ne puszilgatnánk?! Folyton körbepusziljuk a gyereket, hiszen családtag. Ismerősök, barátok gyerekeivel persze nem csinálom, nyilván kap eleget a családtól, nem kell még tőlem is.
Ha a tesóm szólna, hogy most ne, akkor természetesen tiszteletben tartom, de nálunk az ilyesmiből soha nem volt probléma.
Mert a nyálba van a legtöbb baci. Akarva akaratlanul is kerül nyál a gyerek kezére amit egy másodperc alatt aszájába tesz, míg pl elfordulok törlőkendőért.
Azt meg nem tudhatom, hogy éppen kiben lappang bármilyen fertőzés amit estleg az adott személy se tud.
Nem szítok viszályt, hiszen senkivel nem kivételezem, senki nem puszilgatja a gyerek kezét.
Anyósomnak is normálisan elmondtam az indokokat, de ő csakazértis csinálja.
És igen én vagyok az Anyja, had mondjam már meg, hogy mit lehet és mit nem.
A törlőkendőt is ezért írtam, hogy mire elfordultam érte, már rég a keze a szájába van. Főleg ha éppen kimegyel a konyhába valamiért és ez közben zajlik.
Ha nagyobb lesz és mászni fog úgysem lehet ezeket kivédeni, nem is akarom.
De egy három hónapos baba picike, nem kúszik mászik, hogy a bacikat a szájába tegye.
A másik meg ha megkérem valamire miért nem lehet azt betartnai?
"És igen én vagyok az Anyja, had mondjam már meg, hogy mit lehet és mit nem."
Igy ilyen hangnembe mond meg anyosodnak es ne nekunk😆!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!