Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekkora babával bevállalható...

Ekkora babával bevállalható vagy bízzam addig másra vagy ezt hagyjuk ki?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm esküvője akkor lesz, mikor a baba 3-4 hetes lesz (ha a kiírt időpontban születik). 200 kmre lesz az esküvő és a barátnőm nagyon számít rám. Ha mennénk, foglalnánk szállást. Csak félek ilyen picivel elindulni, emberek közé vinni.Jobb lenne anyukámra hagyni (tejet lefejni előtte). Vagy nem megoldható sehogy sem?
2015. szept. 19. 15:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nekem is ugyanaz volt az első gondolatom amit leírtál. Vinni anyukádat és a közelben lenne a szállás meg így természetesen a baba is. Így mindenki jól jár. Az mondjuk teljesen más kérdés (és embere válogatja) de én pl. 3 héttel szülés után tanultam meg úgy járni, hogy ne tűnjek úgy, mint aki berottyantott, 6 héttel szülés után tudtam viszonylag kulturáltan ülni.
2015. szept. 19. 16:33
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon necces. Rengeteg kérdés merül fel. Időben érkezik- e a baba, te milyen állapotban leszel, a baba lesz-e olyan állapotban stbstb. Terhesség utolsó stádiumában 24 órára nem tudsz tervezni, nemhogy hetekre. A szállás miatt nehéz, de egy ekkora babával még az esküvő napján is fordulhat úgy a kocka, hify nem tudsz elmenni. Mamával itthon nem hagynám, a közeli szállás mamával opció, de nem tudom, hogy én fejben nem lennék- e szintén a szálláson. Akkor meg mi értelme. Még nem határoznék, utolsó pillanatban döntenék, és legjobb barinő vagy sem, a saját babám érdekeit, igényeit tartanám szemelőtt.
2015. szept. 19. 17:38
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Max. nagyon fáradt leszel szülés után 3 héttel az éjszakázások miatt, de én mind a 3 szülésem után fitt lettem volna egy lagziban. Gáz akkor van, ha nem időre születik, hanem 1-2 héttel később, mert egy 1 hetes babával még nem mennék ki ennyi ember közé.

Amúgy vidd a nagyit, ha benne van és vigyázzon rá, míg az esküvő van. Lagzit max. kihagyod, de ha nagyi rugalmas, akkor vigyáz rá a szálláson, míg kicsit kikapcsolódsz. Lefejni sem kell a tejet, mama küld egy sms-t, te meg elugrasz megszoptatni. Lényeg, hogy alkoholt ne igyál és nagyon fűszeres kaját ne egyél.

2015. szept. 19. 17:38
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
Hát nekem semmi bajom nem volt 3 héttel a szülés után, pedig császáros voltam, erőm és energiám is lett volna. De biztos, hogy nem bírtam volna a kislányomat ennyi időre otthon hagyni, még anyámmal se, pedig jól ismeri őt, minden nap találkoznak, mert a szomszédban laknak. Nekem nagyon hiányzott volna a babám. Ilyen picit ennyi ember közé vinni meg szerintem hatalmas hülyeség. Tényleg vagy vidd el anyádat és járkálj ki szoptatni, vagy maradj otthon. Egy igazi barátnő megérti. Én a legjobb barátnőm lányának a keresztelőjét hagytam ki ugyanezért. Igazából fel sem merült benne, hogy el fogok tudni menni, nemhogy haragudjon...
2015. szept. 19. 17:41
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 3héttel szülés után már elég jól leszel (ha szerencséd van, mert van, akinek tovább tart a felépülés, ezt csak akkor fogod tudni. Még akár az is megoldható lenne, hogy anyukád a közelben lenne a kicsivel 3s kétóránként felmennél, DE!

A 200 km egy 3 hetes babának rengeteg!

Húgom 5 hetes volt, amikor a bátyám 240 km-rel arréb kórházba került.

Azt az utat sohasem fogom elfelejreni!

Kis tűlzással, de 20percenként meg kellett állnunk, mert ahogy beindult az autó, torka szakadtából üvöltött.

Nekik még ennyi idősen annyira fejletlen az idegrendszerük, hogy barátnő ide, barátnő oda, biztosan nem tenném ki ennek a gyerekem.

És ha ezt nem érti meg, akkor elgondolkoznék, hogy mennyire igazi barátnő ő...

2015. szept. 19. 17:52
 16/21 anonim ***** válasza:
en nem mennek ,mert nem tudnam igazan elvezni.3-4 honaposan viszont mar ott hagyhatod edesanyaddal ,ha jo alvo (az en fiam ataludta mar 3 honaposan az egesz ejszakat) ,es egy csajos este kereteben megunnepelnetek.en igy cselekednek ,mert ha be is jonnek a szamitasaid ,akkor sem leszel tul jo passzban es hidd el hogy nem szivesen hagynad ott ,utaznal 3 ora hosszat.
2015. szept. 19. 20:49
 17/21 anonim ***** válasza:

Vidd anyukádat, ill. hagyj annyi kiskaput magadnak, hogy esetleg ha nem lennél túl jól, mégsem mész.

Nem vagyunk egyformán bevállalósak. Ha tudnék, én mennék. Nem lesz baja.

2015. szept. 19. 23:01
 18/21 anonim ***** válasza:
54%

Ha van kedved, és megoldható a szertartásra menjetek - max. addig anyud/ismerős tologatja a babakocsiban -, aztán gyertek haza.

A lagziba felesleges ekkora gyereket vinni, ti sem élveznétek, ő nyűgös lenne...

2015. szept. 20. 07:58
 19/21 anonim ***** válasza:
én is vinném anyukádat a helyedben, ennyi idős baba ha nem hasfájós, akkor eszik-alszik. Ha találsz közel szállást akkor az etetés sem gond. Ez miatt nem hagynám ki, mert meg lehet oldani
2015. szept. 20. 17:41
 20/21 anonim ***** válasza:

És a 200 km-t hogy oldják meg?

Szerintem az a legnagyobb probléma...

2015. szept. 20. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!