Hogyan vegyem rá, hogy másszon?
Majd fog mászni. Nem kimarad hanem felcserélődik. Kislányom 9 hónaposan ment önállóan és csak utánanjött rá h a mászás is jó dolog. Sokszor a mászás-ülés, felállás-ülés is felcserélődik mégse kell velük dévényre rohanni.
Több gyerekorvos is mondta h az a lényeg h mindegyik meglegyen nem a sorrend, nincs gond a felcserélődik vmelyik.
Az én 8 hós kislányom se kúszni, se mászni nem akart,forgott mindkét irányba és gurult. De aggasztott, ugyanis a babakocsiban már ülésbe húzta magát. Ugye azt mondják,hogy, ha egy baba megtapasztalja, milyen a függőleges perspektíva, nagyon nehéz lesz visszanyomni a talajra, hogy kússzon-másszon. Szval mi múlt héten jártunk a Pető Intézetben egy konduktornál, aki megerősítette azt, amitől tartottam: a kúszás nem is annyira fontos, viszont a mászás nagyon. Az ő általuk vizsgált mozgásfejlődésbeli problémával küzdő gyermekek közül azok,akik tanulási nehézségekkel is küzdenek,egyáltalán nem másztak. Tehát a mászás kimaradása komoly problémákhoz vezethet. A doki megvizsgálta a lányom, mutatott 1-2 gyakorlatot, amivel itthon ösztönözhetem a mászásra, ès ennyi. Ingyen volt, nem volt fájdalmas a vizsgálat, a kislányom végig kacarászott. És rá egy héttel elkezdett kúszni, most már viharos sebességgel bekússza a lakást. Hiszem, hogy a gyakorlás segített. Most már kezdi felfelé emelgetni a popóját,hintázik előre-hátra, úgyhogy most már nem aggódom, valószínűleg nem fog kimaradni a mászás sem
De ha mégis kacérkodna a felállással,legalább tudom, hog milyen játékos gyakorlatok segítségével vezethetem rá a mászásra.
Nem értem azokat a szülőket,akik szerint majd csinàlja, ráér még stb. A vízcsapból is az folyik, hogy a mászás kimaradása a későbbiekben komoly tanulási nehézségekhez vezethet. Nem törvényszerű, de miért adnád meg az esélyét? Szerintem kérd meg a védőnődet, ajánljon konduktort, vagy ha gondolom, privátban megírom a mi konduktorunk elérhetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!