Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit próbáljak még meg hogy...

Mit próbáljak még meg hogy végre egyen?

Figyelt kérdés
21 hónapos ,most esett át kb.1,5 hete egy hányás hasmenés víruson.Jelenleg nem beteg,de már kezdek kiakadni mert egyszerűen a tápszeren kívül szinte semmit nem eszik.Abból is max.5-6dl egy nap.Etetni már nem engedi magát kb.1 hete,hiába adok neki játékot.Ha meg leültetem hogy egyen egyedül,egy-két falat után már csak dobálja vagy egyszerűen eltolja.Se gyümölcsöket se kekszeket nem eszik szóval a nasira sem foghatom.Ha nem adok neki tápszert ,akkor nem is enne egész nap egy falatot sem.Valakinek ötlete?Nagyon megköszönném ha valaki tudna tanácsot adni!Én kifogytam.
2010. márc. 13. 10:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm kisfia a darabos ételeket nem ette, egészen addig, míg "össze nem eresztettük" a lányommal evések idejére. Látta a lányomtól, hogy ő megeszi a darabosat, így ő is rászokott. Ezzel azt próbálom mondani, hogy ha van rá lehetőséged, próbáld minél többször babatársaságban etetni, hátha ő is kedvet kap. :-) Vagy nem tudom, együtt eszik-e a család, de nálunk az is jó volt, hogy látta, mindenki az asztalnál ül és eszik. Így jobban esett neki. :-))

Nem tudok jobbat mondani, de társaságban mindig jobban esik az étel, talán a babódnak is.

2010. márc. 13. 11:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól, mert nem hány, fosik, még lehet rossz a pocakja. Mi télen estünk ét egy ilyen víruson, az egyik unokaöcsitől "kaptuk". Az egész család teljesen kivolt, én is, a lányom is. És én pl. 2-3 hétig nem tudtam enni, annyira megviselt , pedig konkrétan "csak" egy éjszakát hánytam végig. Ha ettem az volt a baj, ha nem, akkor meg az. Szóval én azt gondolom, hogy még nem gyógyult meg teljesen, attól, hogy nincs tünete. Legalábbis nekem ez volt, és a lányomnak is. Próbáld még diétáztatni, könnyű ételeket csinálni neki.
2010. márc. 13. 11:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Kipróbálom!
2010. márc. 13. 12:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! nalunk a dieta be szokott ilyenkor valni. Biztos meg nem jott helyre a pocakja, szerintem ha nem esik jol neki, ne eroltesd, csak rosszabbat csinalsz. Ha a tejet elfogadja akor add neki. Jobban lesz hamarosan, meglatod.
2010. márc. 13. 13:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!Erőltetni nem fogom ,meg nem is lehetne.Elég határozott kisgyerek,sajnos eleve rossz evő.De tömni soha nem lehetett és nem is próbáltam.Súlya hossza így is átlag feletti,csak olyan rossz nézni hogy szinte egész nap alig csipeget valamit.
2010. márc. 13. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!