Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiakadtam, mikor meghallottam,...

Kiakadtam, mikor meghallottam, hogy csecsemőknek nem lehet vizet adni. Ez tényleg így van?

Figyelt kérdés
Én, ha hónapokig csak tejet kellene innom, szomjan halnék. Attól, hogy még valami folyékony, nem oltja a szomjat, Ki az, aki kitalálta ezt az oltári hülyeséget, hogy az anyatej mellett nem lehet vizet adni? Nekem nincs gyerekem, de mikor rokonok ezt mondták, ledöbbentem. Ha én megnősülök és gyerekem lesz, biztos odafigyelek, hogy a gyerek rendszeresen számára iható vizet is kapjon.

2015. szept. 11. 19:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

A mi kórházunkban nem rögtön tápszert adnak szerencsére, mivel azzal ki is van lőve a szoptatás.

Igen? Ezt hol olvastad? Vagy honnan vetted?

2015. szept. 12. 01:11
 22/34 anonim ***** válasza:
A csecsemő kaphat vizet, csapvizet forralva vagy babavizet! És ez a legjobb szomjoltó! Minden más marhas*g!
2015. szept. 12. 02:08
 23/34 anonim ***** válasza:

Sehol nem olvastam, többször szültem, ez volt a kórházban. Azt hiszed dobálják a tápszert a csecsemők után? Orvosi engedéllyel adhatnak azt is a csecsemőknek. Szültél te már gyereket v. csak olvasgatsz? Ha a gyerek tápszert kap, főelg cumisüvegből akkor azt megszokja, nem lesz hajlandó szopizni, mert az anyatejért meg kell dolgozzon, a tápszert meg könnyedén ki lehet szívni a cumisüvegből.

Mondjuk biztos vannak olyan kórházak, akik ezt leszarják, aztán nyomatják a gyereknek a tápszert, mikor hazamennek, akkor meg felírják neki receptre, aztán helló anyatej.

Úgyhogy nekem minden tiszteletem a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórhát csecsemős ápolónőinek, akik nem tömik a babákat rögtön tápszerrel, főleg nem cumisüvegből, cukros vizet a legvégső esetben adnak a babának orvosi engedéllyel, ha már régen kapott folyadékot a baba, azt sem sűrűn adnak, max. naponta egyszer, nem sűrűn adták, inkább segítenek az anyukának a szoptatásban, ha valami gond van. Ha meg egyáltalán nem megy, akkor orvos és eldönti, mi legyen. Van akit nem is engedtek haza 3 nap után, ha a baba nem szopik valami miatt. Felírják a tápszert is, ha már valóban indokolt. De ha kap is a baba tápszert, azt is pohárból itatják meg velük, nehogy cumizavaros legyen, mert bármikor beindulhat a tej v. a szopi. Az én babám is lusta volt szopni, a 3 nap közül egyszer kapott cukros vizet, hogy a vércukorszintje ne essen le nagyon és a csecsemős nővéreknek köszönhetően a 2. nap délutánján elkezdett szopizni is a kisfiam és nem kellett tápszer szerencsére. Más kórházban gondolom máshogy megy, nálunk így megy. Ezt sehol nem fogják leírni, sehol nem fogod olvasni, ez a tapasztalat.

2015. szept. 12. 08:44
 24/34 anonim ***** válasza:

Ha anyatejes a baba akkor nem kell neki adni, de vannak kivételek.

Az én kislányom ha szomjas volt, adhattam neki a cicit, mindig elfordult és üvöltött. De ahogy a vizet adtam neki azt rögtön elfogadta.Főleg a nagy melegbe biztos, hogy 24óra alatt 3-4dl vizet megivott.

Mostanában napi 1-1,5 dl fogyaszt el a tej mellett.

Én baba vizet adok neki, alapból semmi baja nem lesz tőle ha kap vizet.

2015. szept. 12. 09:09
 25/34 anonim ***** válasza:

NA jó is mosollyal indult aí reggelem:) Ne aggódj, nem hal szomjan a baba. Az én lányom fél éves koráig kizáróan anyatejet kapott (hozzáteszem novemberben született, nyáron már kapott egy kis forralt vizet)

Már többen is leírták, hogy ami a szoptatás elején jön az a szomjoltó, vizes rész, utána jön a zsíros rész (többek közt ezért is kell figyelni, hogy jól kiszívja a mellet, különben folyton éhes lenne, mert csak a szomjátoltja)

A feleségedet majd inkább arra biztasd hogy alaposan tájékozódjon a szoptatásról és akkor nem lesz gond.

Az én anyukám is kiakadt, hogy nem adtam se vizet, se más "szomjoltót" a kicsinek, hiába hoztam fel bármilyen kutatást, cikket, ajánlást csak akkor fogadta el, hogy igazam van, mikor eltelt pár hónap és a gyerek nem halt szomjan :D :D Azóta bízik bennem szoptatás terén:)

2015. szept. 12. 09:28
 26/34 anonim válasza:
Forralt csapvíz egy marhaság ,azzal hogy elforralod csak a baktériumok mennek ki és egy sűrűbb vízköves oldatot kapsz.
2015. szept. 12. 10:07
 27/34 anonim ***** válasza:

Ha jó a csapvíz akkor semmi gond nincs vele.

Nálunk viszont annyira vízköves, hogy forralás után is úszkalnak benne a vízkő darabok.

Ezért is maradunk a babavíznél.

2015. szept. 12. 10:17
 28/34 anonim ***** válasza:
Én is Fehérváron szültem. Sajnos már cukros víz sincs. Hiába könyörögtem,semmit nem adtak. Tejem semmi nem volt,a kislányom fél kilót fogyott. Kiengedtek,aznap éjjel rohammentő vitt be minket,mert a kicsi súlyosan kiszáradt,és leesett a cukra
2015. szept. 12. 13:35
 29/34 anonim ***** válasza:

Okoska, a kiscicàk, kiskutyàk, egyéb emlős àllatok kölykei-amìg nem esznek maguktól, mit gondolsz, mit isznak-esznek? Tejet... És nem halnak szomjan.

Az anyatej elég érdekes dolog: amimor elkezdi szìvni a baba, akkor vizes (úgy képzeld el, mint mondjuk egy hìg gyümölcslé), ez a rész oltja a szomjat. Utàna pedig zsìros, ettől fejlődik és nő a baba. Ettöl füghetlenül ha szomjas a baba, lehet neki vizet adni, nyàri melegekben főleg (ha be van esve a kutacsa, akkor tuti szomjas), egyébirànt némelyiknek hiàba is dugdosnàl vizet a szàjàba, elegànsan köpné kifelé.

Ne szakértsél légyszìves olyan témàhoz, amiről gőzöd sincs.

2015. szept. 12. 15:55
 30/34 A kérdező kommentje:
29-es nem gőzöm sincs, anyukám is mindig vízzel itatott engem, mert a zsíros tej szerinte sem a legjobb szomjúság ellen (függetlenül attól, hogy az elején jön egy kortynyi hígabb lé is). Anyukám 4 gyerekes anyuka volt, ahogy a nagynéném is szült gyereket, ő is mindig vizet adott etetés után. És mindenki csodálkozik a családban azon az egy rokonon, aki nem ad. Nem kell lenézni engem, kedves "anyatigrisek", azért, mert nem nő vagyok vagy mert nincs gyerekem. (Tisztelet a kivételnek.) Ezzel az erővel a levesben, főzelékben, cukrozott gyümölcslében is van víz, mégis szomjasak vagyunk utána.
2015. szept. 12. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!