Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiakadtam, mikor meghallottam,...

Kiakadtam, mikor meghallottam, hogy csecsemőknek nem lehet vizet adni. Ez tényleg így van?

Figyelt kérdés
Én, ha hónapokig csak tejet kellene innom, szomjan halnék. Attól, hogy még valami folyékony, nem oltja a szomjat, Ki az, aki kitalálta ezt az oltári hülyeséget, hogy az anyatej mellett nem lehet vizet adni? Nekem nincs gyerekem, de mikor rokonok ezt mondták, ledöbbentem. Ha én megnősülök és gyerekem lesz, biztos odafigyelek, hogy a gyerek rendszeresen számára iható vizet is kapjon.

2015. szept. 11. 19:23
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
49%
Nem kiakadni kellene, hanem tájékozódni... Előttem már leírták többen, hogy miért nem szükséges kizárólag szoptatott babának víz.
2015. szept. 11. 20:24
 12/34 anonim ***** válasza:
69%
Most majd biztos szétpontoztok, egészségetekre, de szerintem meg az anyatejes babának is kell egy kis folyadék. Legalábbis az én babám anyatejes, körülbelül 2,5-3 óránként szopik (magától, nem én szabályoztam be), de szinte mindig megszomjazik két evés között. És igen, tényleg csak szomjas, kap pár korty vizet, és minden rendben van utána. Amikor éhes, akkor adhatok neki annyi vizet, amennyit akarok, ordít tovább, szóval azt se gondolnám, hogy a víz annyira elvenné az étvágyát... Most akkor szomjaztatnom kellene, mert nem adunk vizet? Vagy félóránként kéne elővennem a cicit, ha ő félóránként szomjazik meg? Szeretem a babámat mindennél jobban, szeretem szoptatni is, de azért hadd ne álljon már szoptatásból az egész nap. Nem lesz pár korty víztől semmi baja, nem tudom, miért kell ezt úgy beállítani, mintha ártanánk ezzel a babának.
2015. szept. 11. 20:25
 13/34 A kérdező kommentje:
És neked mi közöd van ahhoz, hogy én milyen kérdéseket teszek fel? Mi bajod van vele? Ha nem tetszik nem kell rá válaszolni.
2015. szept. 11. 20:25
 14/34 A kérdező kommentje:
(11-esnek szántam. Nem azért van itt, hogy a témához hozzászóljon, csak kötekedik.)
2015. szept. 11. 20:27
 15/34 A kérdező kommentje:
Ja, és aki itt a vitát gerjeszti, az te vagy, senki más.
2015. szept. 11. 20:27
 16/34 anonim ***** válasza:
75%
Lehet adni,de teljesen felesleges,es jofej vagy,hogy aggodsz meg minden,de mar ket gyerekem is tulelte a csecsemokort es nem haltak szomjan,pedig kb. Fel evig csak szoptak....
2015. szept. 11. 20:40
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen lehet adni vizet újszülött anyatejes babáknak is, csapvizet forralva és babavizet is. Babavizet is fel kell forralni, ha már 24 órája fel van nyitva. Sokan úgy beszélnek itt a vízről, mintha valami cukros szénsavas üdítő lenne. Könyörgöm, ez csak víz. Az élet egy legfontosabb része. Tény, hogy anyatejes babáknak nem kell, mivel az anyatej eleje szomjoltó. De, kánikulában ajánlott a plusz víz. De, ha valaki amúgy is szeretne adni, akkor semmi baja nem lesz tőle a babának. Ennyi. Ezen annyira kár vitatkozni. Ami lényeges lehet, hogy ha olyan babának adunk vizet, aki még szopik, akkor azt ne cumisüvegből tegyük, mert bezavarhatjuk vele a babát és előfordulhat, hogy utána nem fogadja el a cicit. Kórházakban is pohárból itatják a babákat cukros vízzel. Vagyis a legtöbb kórházban, mert van kivétel.
2015. szept. 11. 21:32
 18/34 anonim ***** válasza:
77%

olvass az anyatej összetételéről

ami az elején jön, az a szomjoltó, később jön a zsírosabb, laktató rész

ahol írják, hogy hogyan kell két mellből szopttani, ott van, hogy ha hamar vált, akkor mindkét mellből csak a szomjotót eszi és az úgy nem jó, hogy a zsírosabb részhez, vagy a végéhez nem jut

2015. szept. 11. 22:02
 19/34 anonim ***** válasza:
53%
nah a cukros víz, viszont már nem normális dolog, ahogy a cukros tea sem
2015. szept. 11. 22:04
 20/34 anonim ***** válasza:
44%
19-es, a cukros vizet nem poénból kapják a babák a kórházakban. Azoknak a babáknak adják, akik nem szopiznak, az anyának még nem indult meg a teje v. más egyéb okokból. A mi kórházunkban nem rögtön tápszert adnak szerencsére, mivel azzal ki is van lőve a szoptatás. Amíg az anyának nem lesz teje v. a baba amíg nem hajlandó szopizni, akkor szoktak kevés cukros vizet adni nekik, hogy ne száradjanak ki és ne essen le a vércukorszintjük nagyon alacsonyra. Ha csak sima vizet kapnának, az a vércukrot nem emeli meg. Vastag falú pohárból kapják, így megmarad a szopóreflexük. Ha nem tudod miről van szó, hülyeséget ne írjál. Bár te biztos hagynád a gyereked ordítani 2 naposan, mikor nem szopik v. még nincs tejed. Sima víz ebben az esetben nem elég. Nálunk is csak orvosi engedéllyel adhatnak a nővérek cukros vizet a babának.
2015. szept. 11. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!