Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért viselkedik így fél éves...

Miért viselkedik így fél éves babám?

Figyelt kérdés

Konkrétan a fürdést követő törölközés és öltözés alatti hisztire nem találok magyarázatot. Gondoltam, már arra, hogy már nagyon éhes, nem bír várni, vagy túlfárad, az a gond. De ahogy öltözés után adnám neki a tápszert, nem fogadja el, csak ordít, vígasztalni nem lehet. Mivel már egy ideje magától alszik el esténként, beteszem ilyenkor a kiságyba, időközönként megyek vígasztalni, Aztán kb 15-20 perc múlva már nagy nehezen elfogadja a tápszert, bele is alszik, megbüfiztetem, beteszem, és alszik.

Próbáltam már, hogy korábban fürdetem, hogy fürdés előtt eszik, de ez a viselkedés megmarad, -vagy csak nem szeret törölközni, öltözni?

Egy időre, mintha el is tűnt volna ez a viselkedés, de most újra jelentkezett. Már a fürdést megelőző időszakot is nehezen viseli, az öltözést megint.

S akkor még arról nem is beszéltem, hogy nappal csak félórákat alszik altatással- legtöbbször 3x, a tápszert pedig csak bizonyos időpontokban eszi, kanalast kíván inkább.

Most az a válasz nem segít, hogy ennyi idős nem tud hisztizni- Az én szememben az már az, hogy éhes, de evés helyett kéreti magát, meg látom, hogy álmos, altatom is- de hadakozik ellene...

2015. szept. 9. 19:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ez az én kérdésem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

A többi válasz: Változó, hogy mikor ébred, hét körül legtöbbször, de 5, fél6-os kelés sem ritka. Akármit csinálok vele, nem alszik vissza. Ezután jó lenne, ha reggelizne, tápszert, de ezt sokszor nem fogadja el, így tejpépet adok neki.

Ébredés után 2 órával alszik, ált 3/4 9-től egy félórát. Aztán tízórai, valami gyümi.

Kb fél 1-től újra egy fél órás alvás, aztán ebéd, főzelék.

él4-4től újra egy alvás, aztán fél-5-5 ismét eszik, változó, hogy mit.

Fél7-7 fürdés. Most sem evett utána, csak vizet vedel-pedig napközben is kínálva van. Most bealudt. Úgy látom, késői neki ez a hetes fürdés, viszont még így is kel később enni, mit csinálna ha hamarabb fürödne. tegnap pl negyed10kor vacsorázott. Fél3kor újra evett, fél7kor kelt.

Tényleg nincs ötletem , mit csináljak másképp, próbáltam már így is, úgy is.

2015. szept. 11. 19:17
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom rávenni a vacsorára, lehet nem kéne neki öt körül ennie, hanem fél6kor fürdés, evés, alvás? Így is ébred éjszaka pluszban, az már mindegy lenne mikor.
2015. szept. 11. 19:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Miért megy olyan korán fürdeni és aludni? Ha megprobálnád késöbb lerakni, valszeg késöbb is kelne. Ahogy olvastam, az evésben sincs rendszer, fél4-4kor eszik, majd fél5-5kor megint eszik. Miért? Próbálj a 4 óránkénti evésre törekedni. Éjszaka lehet h csak szomjas, kináld mondjuk csak innivalóval, vagy ha cumizik, akkor adj neki csak cumit. Neki is, és neked is jobb lesz, ha próbálsz valamilyen napirendet kialakitani. Persze nem kell katonás rend, azt nem is lehetne, de azért legyenek fix pontok. Pl a fürdés. Nálunk igy néz ki. 8-9 között reggeli (ezután általában alszik 1 órát), 12-13 között ebéd (hosszú alvás kb. 2 óra), 16-17 között uzsonna ( ezután már nem igazán alszik, max. 18 körül egy fél órát). Pontban 20-kor indulunk fürdeni, olyan 20.30-40 körül vacsora, utána alvás. Reggelig alszik.
2015. szept. 12. 07:30
 14/14 A kérdező kommentje:
Fél4kor alszik csak, nem eszik. Próbálok bevezetni valami napirendet, de ez nehéz így, hogy nagyon rosszalvó. 3 óránként etetném, hátha 5 alkalomtól így jól lakna. De úgy tűnik nem, s mivel 3x-i tejalapú étkezés még kell neki, így éjszaka adom neki a tápszert, ha már reggel nem fogadja el. Már 5kor nyűgös, nem nagyon lehet vele bírni, s egy jó ideig ez a hét körüli fürdés bevált.
2015. szept. 12. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!