Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak az én babám viselkedik...

Csak az én babám viselkedik fordítottan?

Figyelt kérdés
Segítsetek kérlek! Csak az én babám alszik nappal, mint a mormota, este meg üvölt??? Van így más is? Hogyan tanítsam meg arra, hogy nappal fent vagyunk, és éjjel alszunk? 10 napos a pici
2009. dec. 3. 12:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Kicsit fárasztó, és sírós lesz, de keltsd fel nappal. BIztos, hogy eleinte nyűgös lesz, hiszen aludna, de máshogy nem hiszem hogy menne. Szerintem 1-2nap alatt megtanulja. Felkelted nappal, eszik, nyűglődik, estée ugyis kifárad és aludni fog. Nappalra így már éberebb lesz, és megy magától a dolog. Szerintem. Sajnos, még játékkal vagy hasonlókkal nem tudod lekötni.

2009. dec. 3. 12:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Éjjel ha felkel, ne kapcsolj lámpát, csak annyira, hogy épp ne legyen sötét. Nagyon halkan beszélj hozzá, azt is csak amennyit muszáj. Érezze, hogy most más, mint nappal! Pelenkát is csak akkor cserélj, ha kakilt.

Nekünk bevált!

4 hós kora óta 12 órát alszik!

2009. dec. 3. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Nyugalom, ő még most kezd majd rájönni. Nappalra ne sötétíts be neki és ne legyen körülötte hullacsönd (normál hangon lehet beszélgetni), fog tudni így is aludni. Legyen esti szertartás, minden ugyanúgy. Fürdés előtt simogatás, egyre halkabban duruzsolj neki, ne viháncoljatok (mondjuk egy 10 napos még annyira nem viháncol). Lágyan ringathatod a fürdővízben, én leánykám nagyon ellágyul tőle, biztos a pocaklétre emlékezteti. Ahogy esti szopi után letennéd az ágyába, az az üdvözítő, ha még csak félig kómás, hogy lássa, hogy most letesznek és az ágyimban alvás lesz. Addig a pár percig, míg elalszik, legyetek csöndben (ne menjen a mosógép, ne zuhanyozzatok) Éjjeli szopinál nincs szórakoztatás, csak pici fény. Ne legyen túl meleg és párásíts, attól a lányom jobbakat alszik.
2009. dec. 3. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyan ez a problémám! Az én babám szombaton lesz 3 hetes.

Az első héten semmit nem aludtam tőle, éjjel óránként akart enni, sír, nyüglődött egyfolytában!

Mi azt csináltuk, hogy nappal kapcsolok villanyt, szól a tv, beszélgettünk mellette! Eleinte ugyanugy aludt tőle, nem zavarta. Volt, hogy fel akartam puszilgatni, csikiztem és semmi, aludt mint a bunda.

Végülis nem tudnám megmondani mi történt, de a tegnai éjszakát végigaludta! Csak szopizni kelt fel!

Ismerőseim azt mondják, hogy 6hetes korra általábban kialakul náluk, hogy mikoor van nappal, s mikor éjszaka.

Hány órakkor született a babád???? Majd megírom miért kérdeztem!

2009. dec. 3. 12:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Az első napokban a mi picikénk is hajlamos volt felcserélni a nappalt az éjszakával. Most hét hetes, és már nincs gondunk vele. Én ugyanúgy tevékenykedtem mellette, mint egyébként szoktam. Azaz reggel redőny felhúz, szellőztetés, rádió bekapcsol, zenehallgatás, porszívózás stb. Van aki szerint ez kegyetlen, de szerintem éjjel ő is jobban alszik. Így reggel, mikor bemegyek, jó reggelt kívánok, kivilágosítok, tudja, hogy nem kell már nagyot aludni, és csak nézelődik. Ha el is alszik, csak szendereg. Szerintem jót tesz, ha rendszert viszel az életébe. Azaz ha tudja, mi után mi következik. Egyébként éjjel mi csak halvány fényt gyújtunk, nem beszélgetünk vele, és csak akkor tesszük tisztába, ha kaki van a pelusban. Szopi félálomban, még csak nem is böfiztetünk, de nem is kell, mert ilyenkor úgy el van lazulva, nem is nyel levegőt, nem fáj a poci.
2009. dec. 3. 13:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Délelőtt 10 órakor született. Van valami hasznos infód erről?
2009. dec. 3. 15:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Kíváncsiságból kérdeztem!

Nemrég olvastam valahol, hogy azok a babák akik délelőtt születnek hajlamosabbak nappal aludni, és éjjel fent lenni. Azzal magyarázták, hogy úgye amikor megszületik után inkább alszik, s éjjel lesz fent, s így rögzül benne.

Én 11:10kor szültem!

2009. dec. 6. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!