Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan anyukák tanácsát várom,...

Olyan anyukák tanácsát várom, akiknek már nagyon korán elkezdte a babája a hisztit és sikerült elejét venni, mi a jó taktika?

Figyelt kérdés
Már 9 hónaposan kezdte az akaratát érvényesíteni, most 14 hónapos. Most ha valamit nem kap meg vagy nem úgy van, ahogy ő elgondolja, akkor ordít, toporzékol,ijesztő... Mindenütt azt olvasom, hogy ez nagyjából 2 éves korra tehető,de ő még csak alig 1 múlt. Mi lesz később, ha ez még nem a dackorszak? Vagy nála hamarabb kezdődött? Mi a helyes viselkedés, hogy kezeljék,hogy elejét vegyem a hisztiknek? Nem szeretném, ha az a földhöz vágom magam és kép,se hang típus lenne később. Egyszer Demcsák Zsuzsa mondta a tv-ben, hogy neki soha nem voltak hisztisek a gyerekei, mert nagyon hamar elejét vette a hisztinek. Hogyan??? És,hogy nincs hisztis gyerek, csak rossz szülő. Nagyon felháborodtam a szavain, mert hiszem, hogy akkor neki nem is nagyon voltak hisztis gyerekei.Legjobb tudásom szerint nevelem,szeretettel, sok figyelemmel, de első perctől megmutatkozott,hogy nem egy egyszerű eset,amit a gyerekorvos is mindig tudtomra adott...
2015. szept. 9. 15:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Akkor linkelek én is neked, bár ilyesmit nem szoktam neten keresgetni, mert nem sok értelmét látom:

[link]

Itt leírják, hogy a hiszti természetes jelenség.

Általában két dolog váltja ki: 1-a gyerek saját fizikai korlátja; 2-a szülő által felállított szabály, ami nem tetszik a gyereknek, de szabályre meg nyilván szükség van.

Nem kell ezt a dolgot túlmisztifikálni, meg mindenfélét beleképzelni, meg netről szűretlenül tanulni, hagyatkozz inkább az anyai ösztönre, (már ha nő vagy és anya, mert ezt nem tudom) és ne hidd el, hogy azért hisztizik az egy év körüli gyerek, mert nem jó az anyjával a viszony.

Ha pedig nem vagy anya, akkor nekünk hihetsz, tapasztalatból írtunk.

2015. szept. 13. 12:17
 12/15 A kérdező kommentje:
Akármit belinkelhetsz,mert annak hiszek, amit tapasztalok és tudom, hogy nálunk erről szó sincs. Sok mindent írnak, de nincs 2 egyforma gyerek, nem lehet rájuk egy sémát húzni.Egyik sem nevelte az én gyerekemet...
2015. szept. 13. 20:39
 13/15 anonim ***** válasza:

11 én a hiszti fokáról írtam, nem a hiszti okáról.

nagyon de nagyon de rettentően hisztis az a gyerek, akinek az anyukájával nagyon de nagyon de rettentően bizonytalan a kapcsolata.

kevésbé hisztis egy kiegyensúlyozotabb anyuka gyereke.

2015. szept. 13. 21:07
 14/15 anonim válasza:
nem vagyok anyuka
2015. okt. 6. 14:21
 15/15 anonim válasza:
Igaz,hogy én apuka vagyok,de a hisztit már kezdettől fogva a hideg vizes arcmosással kezeltem. Van egy reflex az emberben,ha hideg vízbe merül(mártja)az arca, akkor lassul a szívverése és ez nyugtatólag hat.
2016. máj. 31. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!