Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor oltattátok be babátokat...

Mikor oltattátok be babátokat kullancs ellen? És melyik oltóanyaggal?

Figyelt kérdés
Én anno az FSME Immunt kezdtem el, így azzal is kell "emlékeztetnem", de nagyon drága, 5300,-Ft. A gyógyszertárban mondták, hogy van egy olcsóbb, ugyan olyan, csak van rajta támogatás. Tényleg jó az olcsó is? És mikor adassam? 3 hét múlva lesz 1 éves.
2010. márc. 12. 16:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Én is be akartam adatni de meggondoltam magam. Nem akarom megszúratni szegényt.

Tudtommal 1 éves kortól lehet oltatni.

2010. márc. 12. 17:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Én sem szúratom szívesen, de nála kiderült, hogy gyenge az immunrendszere, így a Madarászban azt mondták, hogy minden oltást meg kéne kapnia. Nekem idén esedékes az emlékeztető, gondoltam, amikor neki beadják, akkor megkérem a gyerekorvost, hogy nekem is adja be. Vidékre jöttem férjhez, de a háziorvosom Pesten van. Így nem kéne bekocsikázni.
2010. márc. 12. 17:41
 3/6 anonim ***** válasza:
ikerlányaimnak az FSME Immunt adattam be,1,5 évesen,miután egyikükbe volt egy kullancs.most 2 évesek
2010. márc. 14. 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát ez jó. Micsoda orvosok annak! Gyenge az immunrendszere a gyerknek és mindenféle oltással még jobban gyengítsd le. Garatulálok ez a magyar egészségügy. Ez csak üzlet. És mindenki oltat mert az jó poén. De az hogy mi van abban az oltóanyagban senkit nem érdekel?

Inkább erősítsd a gyereked immunrendszerét természetes alapanyagú készÍtményekkel. Pl. Aloe, Vita Aktív stb... Semminthogy a vakcina gyártók belőletek éljenek! Teljesen felesleges a kullancs elleni vakcina mert a Lime kór ellen semmit nem véd. De természetesen tégy legjobb belátásod szerint.

2010. márc. 15. 00:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy régi a kérdés, de csak hogy ne ez az oltári nagy baromság maradjon itt az utókornak, amit az előző válaszoló írt: a Lyme-kór ellen valóban nem véd az oltóanyag (bakteriális fertőzés), de a Lyme-kór kezelhető antibiotikummal. Azonban a kullancs encephalitis (vírusos agyvelőgyulladás) ellen véd. Márpedig az encephalitisre NINCS kezelés, csak megelőzni lehet.
2011. márc. 24. 11:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Tavaly kapott 2-t, most ápr.5-én kapja a 3.-at, és én is az emlékeztetőt, így mostantól mindig egyszerre fogjuk kapni.
2011. márc. 24. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!