Mikor oltattátok be babátokat kullancs ellen? És melyik oltóanyaggal?
Figyelt kérdés
Én anno az FSME Immunt kezdtem el, így azzal is kell "emlékeztetnem", de nagyon drága, 5300,-Ft. A gyógyszertárban mondták, hogy van egy olcsóbb, ugyan olyan, csak van rajta támogatás. Tényleg jó az olcsó is? És mikor adassam? 3 hét múlva lesz 1 éves.2010. márc. 12. 16:10
1/6 anonim válasza:
Én is be akartam adatni de meggondoltam magam. Nem akarom megszúratni szegényt.
Tudtommal 1 éves kortól lehet oltatni.
2/6 A kérdező kommentje:
Én sem szúratom szívesen, de nála kiderült, hogy gyenge az immunrendszere, így a Madarászban azt mondták, hogy minden oltást meg kéne kapnia. Nekem idén esedékes az emlékeztető, gondoltam, amikor neki beadják, akkor megkérem a gyerekorvost, hogy nekem is adja be. Vidékre jöttem férjhez, de a háziorvosom Pesten van. Így nem kéne bekocsikázni.
2010. márc. 12. 17:41
3/6 anonim válasza:
ikerlányaimnak az FSME Immunt adattam be,1,5 évesen,miután egyikükbe volt egy kullancs.most 2 évesek
4/6 anonim válasza:
Hát ez jó. Micsoda orvosok annak! Gyenge az immunrendszere a gyerknek és mindenféle oltással még jobban gyengítsd le. Garatulálok ez a magyar egészségügy. Ez csak üzlet. És mindenki oltat mert az jó poén. De az hogy mi van abban az oltóanyagban senkit nem érdekel?
Inkább erősítsd a gyereked immunrendszerét természetes alapanyagú készÍtményekkel. Pl. Aloe, Vita Aktív stb... Semminthogy a vakcina gyártók belőletek éljenek! Teljesen felesleges a kullancs elleni vakcina mert a Lime kór ellen semmit nem véd. De természetesen tégy legjobb belátásod szerint.
5/6 anonim válasza:
Tudom, hogy régi a kérdés, de csak hogy ne ez az oltári nagy baromság maradjon itt az utókornak, amit az előző válaszoló írt: a Lyme-kór ellen valóban nem véd az oltóanyag (bakteriális fertőzés), de a Lyme-kór kezelhető antibiotikummal. Azonban a kullancs encephalitis (vírusos agyvelőgyulladás) ellen véd. Márpedig az encephalitisre NINCS kezelés, csak megelőzni lehet.
6/6 A kérdező kommentje:
Tavaly kapott 2-t, most ápr.5-én kapja a 3.-at, és én is az emlékeztetőt, így mostantól mindig egyszerre fogjuk kapni.
2011. márc. 24. 17:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!