Miért akar felülni? Mit lehet csinálni, hogy segítsek neki erősödni az átforduláshoz?
Szerintem viszonylag kevés két hónapos fog tudni neked válaszolni.
Amúgy a hasra fektetést szépen fokozatosan kell. Először csak egy-két percet, közben megpróbálod szórakoztatni játékkal, csörgővel, zenével. Mi pl bogyó és babócát néztünk vele a telefonon. Aztán rájött, hogy ez neki sokkal jobb, mint hanyatt, mert többet lát a világból, akkor már nem kellettek trükkök.
jajj első :D nekem is az ugrott be :D
kérdező, ezen egyébként ne sértődj meg, itt nem óvodások vannak hanem felnőtt emberek, felnőtt emberekkel meg nem gügyögünk és nem 2 hónaposozzuk egymást ;)
2 hónapos nem akar felülni, azt se tudja mi az :) értelme még vetekszik egy virágéval és ezt minden rosszindulat nélkül írom, nem jut el a kis agyába ezek az összefüggések, hogy ha emeli a fejét akkor akár fel is ülhetek :)
van egy reflex, ez felel azért, 3 hónapos korig meg kell jelennie. lassan már háton fekve is emelgetnie kéne a fejét, ami összetéveszthető azzal, hogy próbál felülni, de ez tényleg csak a reflex ami le is fog épülni 6 hónapos korára :) azonkívül meg kapaszkodó reflexe is van, sokkal nagyobb biztonsága érzi magát hogy ha csünghet rajtad mint egy kis majom, ezért inkább fogd meg úgy, hogy a mellkasodon tartod.
a különböző mozgásformák elkezdése az izomzattól függ. a forgáshoz valóban az kell, hogy sokat legyen hason. ehhez az kell, hogy megszerettesd vele :) kezdetnek feküdj le és tedd le a mellkasodra :) ha szépen tartja a fejét akkor emelgetheted is, közben vágj hülye arcokat, dobálj puszikat, nyújtsd ki a nyelved, tök mindegy, csak azzal legyen elfoglalva amit lát, így nem jut eszébe, hogy nem szeret hason feküdni. aztán jöhet az, hogy a földre fekteted és elé hasalsz, úgy dumálsz neki, vagy kis játékokat mutogatsz neki. és az is nagyon fontos, hogy ne az ágyon, kanapén feküdjön hason, hanem a földön. mert puha felületen nem fog izmosodni a háta :)
sok sikert :)
neeem :D 2féle anyuka van, egyik aki így fogalmaz, másik aki ezen röhög :) én meg csak finoman szóltam ;)
de tényleg nem bántani akartalak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!