A férjem csak Jánost akar?!
És ha adnátok neki második nevet is? Olyat, amit te akarsz. A gyerek majd eldönti, melyiket használja.
Annyiban nincs nagy jelentősége, hogy úgyis lesz beceneve a haverok között, felnőttkorban meg nem ciki Jánosnak lenni (sztem gyerekként se, egy kicsit túlparázod ezt a dolgot.)
Szerintem nincs vele gond.
Ennyi erővel a férj is kiakadhatna, mert a feleséget se érdekli h a férj mit gondol meg ugye neki ráadásul érzelmek is fűződnek ehhez a névhez.
Adjatok neki 2 nevet, a másikat válaszd te és abba meg ő nem szólhat bele.
A korosztályából még nagyon sok gyereket hívnak így, nem hiszem hogy ennyien adnák,ha ciki lenne:
"2000-es években a 29–39. leggyakoribb férfinév."
Nekem sem tetszik a János, ráadásul a hideg kiráz ettől a névöröklős baromságtól. Kapjon már saját nevet az a gyerek. Millió lehetőség van, nem hiszem, hogy ne lehetne másikat találni, ami mindkettőtöknek tetszik.
A két keresztnév sem megoldás, mert ha Te Zoltánnak hívod, a férjed családja úgyis Jancsikázná.
Soha nem adnék olyan nevet, ami már van a családban, és ne hagyd magad! Közös gyereketek, közösen kell döntenetek a nevéről is!
Kössetek kompromisszumot, és adjátok 2. névnek a Jánost, az első keresztneve meg legyen olyan, ami neked is tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!