9 hónapos baba milyen ételektől hízik? Mit adjak neki többször mert igen keveset hízott az elmúlt hónapban és dolgoznunk kell rajta.
Nálunk kb. így zajlott:
Reggeli: tej/tápszer
10órai: tejpép
Ebéd: bármilyen főtt/sült zöldség csirke/pulykahússal (1-1 alkalommal máj, hal)
Uzsi: gyümölcs vagy bébidesszert
Vacsi: tej/tápszer
Mindig bőségesen adtam neki, volt hogy nem ette meg, volt hogy még repetázott. NÉha csak úgy napközben bébijoghurtot is adok.
Azért ne aggódj, biztos nem kórosan sovány. Nálunk a havi kb. 1 kg hízás megvan.
Most 11 hónapos kb. 11,5 kg.
A doki mondta,hogy "dolgoznotok kell" a hízáson.Mert az én lányom is ilyen idős,ő is alig hízott valamit,de azt mondta a védőnő,hogy ez teljesen normális,eleve már többet is mozog.
Ha tényleg híznia kell,akkor tejpépet adj neki.
Az én fiam is 9 hónapos. 8 és 9 hós kora között 600 grammot hízott, azt mondta a védőnő, hogy ez így szuper. Így néz ki egy napunk:
Reggel szopi
10-kor gyümölcs
12-kor szopi
13-kor főzelék husival
16-kor gyümölcs + szopi
18-kor tejpép
20-kor szopi
23-kor szopi
hajnalban szopi
Tejpépből nem eszik meg csak fél adagot.
A gyümölcsöket keverem neki babakeksszel és Milupa 7 gabonás pehellyel, túróval, babajoghurttal.
Én arra számítottam, hogy ennél sokkal kevesebbet fog most hízni mivel rengeteget mozog, feláll, lépked.
szia,
engem is érdekelne,hogy mivel lehetne egy kicsit "hizlalni",mert kisfiam is nagyon keveset gyarapodott az utóbbi idöben,11 hónapos múlt és csak 8 és fél kg.
egyébként jóétvágyú,de nagyon mozgékony baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!