Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg olyan nagy baj, ha...

Tényleg olyan nagy baj, ha egy 3,5 hónapos baba nem eszik éjjel?

Figyelt kérdés
Ma voltunk a védőnőnél, aki már 1,5 hónapos kora óta nem látta gyereket. A babó 2 hónapos kora óta végig alussza az éjszakákat este kilenctől reggel 5-ig, 6-ig. A védőnő szerint ez nem jó, mert be kellene iktatni 2-kor még egy etetést, mert ő még pici ahhoz, hogy ilyen sokáig ne egyen. Amúgy a kicsi fejlődik, az utóbbi két hétben igaz csak 26 dkg-ot hízott, de kevesebbet is eszik, napi hatszor 100-130 ml-t. A védőnő szerint ez is kevés, meg a gyarapodás is. Amúgy 4200 g-mal született és most 7 kg. Tényleg fel kellene keltenem éjjel enni?
2008. szept. 8. 12:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem.Nekem az az álláspontom,hogy igény szerint egyen a gyerek és nem szabad azt a babát felébreszteni,amelyik végig aludja az éjszakát.most néztem meg a babanaplónkat nekem 4 hónaposan volt a lányom 7200gr és nagyon jó húsban volt,szeretett enni.

Nekem a régi gyerekorvosom volt ilyen tudálékos,de a védőnőm mindig azt mondta,hogy nem kell mindent úgy csinálni,tudni fogom mit tegyek,egy anya érzi.

A saját szívedre hallgass!

2008. szept. 8. 12:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

szia

szerintem sem kellene felkeltened.ez elég elavult dolog.bizd rá ő tudja mikor éhes :D

jó babázást

2008. szept. 8. 13:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne keltsd fel! Tökéletes a súlya, szép adagokat eszik, minden rendben van. És nagyon ügyes, hogy már átalussza az éjszakát, Te pedig szerencsés vagy. :) A védőnők néha tényleg tudnak nagy okosságokat mondani, én is kaptam ilyet: babám csak napi négyszer volt hajlandó enni, sűrűbben nem. Amikor a tanácsadáson kérdezte a védőnő, hányszor eszik, és én mondtam, szinte rám pirított, hogy azt nem lehet, neki még minimum ötször kéne (még nem volt 3 hónapos), keltsem fel korán, és iktassak be még egy étkezést. Az nem számít, hogy óriási adagokat bevágott. No, próbálkoztunk is, de az egész csak kínkeserves szerencsétlenkedés volt, mert csak nyammogott, egyáltalán nem volt éhes. Szóltam a gyerekorvosnak, hogy akkor most mit csináljak. A válasz: "A gyerek nem tank, tudja ő, mire van szüksége, és gyarapszik, az a lényeg." Amíg az átlaggörbén van, és nem fogy, semmi szükség "tankolásra". Jól csinálsz mindent. :) Jó babázást, jó egészséget! :)
2008. szept. 8. 13:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem is a 7 kg bőven tökéletes, fel ne keltsd szegény babát. Egyébként, az én kislányom is 3,5 hós, 3250 grammal született, most 5500 gramm és 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Nekem meg mindig azt mondja a védőnő, és a gyerekorvos is, hogy pont ideális. Szóval szerintem ne aggódj,a te babát bőven ideális. Sosem voltam jó véleménnyel a védőnőkről...
2008. szept. 8. 13:11
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem is a babak nagyon jol tudjak mikor ehesek es mikor kell kerjek az etelt. Nekem a gyerekorvos azt mondta hogy a 6es fel hetes babam ne egyen este 9tol reggel 6ig mert igen gyorsan no. Pedig kicsi sulyal szuletett 2600gr most 4kg. Hat en biztos nem fogo eheztetni ha o igenyli azt az 1-2 szopizat ejszakankent. Tehat ok erzik hogy szukseguk van-e az ejszakai etkezesre nem a gyerekorvosok es a vedonok. Ne keltsd fel!!!
2008. szept. 8. 13:19
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én sem akarom keltegetni, mert mikor valamiért fel kell keltenem, nagyon nyűgös szegény. Ebben a melegben amúgy felkelt éjel, de ivott 40-50 ml teat és be is ájult újra. Gondolom, ha éhes lett volna nem érte volna be teával. Csak a most kicsit megállt a súlygyarapodása, vagyis kevesebbet hízik, és ezért gondolkoztam el az éjszakai etetésen. Nem korai, hogy ennyi idősen lassabban gyarapszik tovább?
2008. szept. 8. 13:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se keltsed fel, az én babám is 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát és sose keltettem fel enni, ha éhes lett volna úgyis kelt volna magától. A babád szépen gyarapszik, semmi gond avval ha nem hónapról-hónapra egyformán és lassan eljön az idő hogy lelassul a havi gyarapodása is. Akkor lenne csak gond ha semennyit sem gyarapodna, de addig amíg ez nincs ne aggódj feleslegesen a védőnő hülyesége miatt és hagyjad csak szépen aludni a babádat.
2008. szept. 8. 14:17
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy kell.!!! Lányom pár hetes kora óta alszik 21-től reggel 4-6-ig, de van hogy csak 7-kor kel fel először szopizni.

Ha éhes lenne, hidd el felkelne.

Délután, már jártunk úgy, ogy aludt, felébredt, evett és visszaaludt.

Ne keltsd, tujda ő ,mi kell neki, örülj, hogy alszik éjjel.

2008. szept. 8. 14:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy felébreszd éjjel!!!!!!!! Azzal csak azt éred el, hogy nyűgi lesz, aztán 1-2 óra mire vissza tudod altatni. Tapasztaltam! Hidd el, tudja a babád, mikor éhes és jelezni fogja! Azt jelzik a legintenzívebben! 3,5 hós és 7 kiló! Minek akarja a védőnő, hogy még plusz egyszer egyen? Az én lányom is 3,5 hós és 5460 gramm (igaz, kisebb súllyal 2830-cal született), de teljesen jók ezek az adatok! Az enyém általában 6x eszik 110-120 millit (kb. mint a Tied). Ilyenkor már amúgy is kicsit csökken a gyarapodás mértéke! Szóval nehogy ébreszd! :)
2008. szept. 8. 16:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Az én kislányom elejétől kezdve végigaludta az éjszakát, olyan este 9-től reggel 5-ig kb., persze ez plusz, minusz 1-2 órát néha változott. Mégis gyarapodott! Sőt! Talán egyszer a legelején volt egy kicsit gond már nem is tudom miért és fel kellett volna kelteni, de ő se a csörgőre, se semmire nem ébredt fel. Úgyhogy nem is erőltettem, nem ér annyit az egész hogy az ő kis nyugalmát megzavarjam. Egyébként éjjel mindig vhogy másképp aludt az én kislányom, vhogy mélyebben sokkal, sokkal, látszott is rajta. De ez a mai napig is így van, másfél éves, és ha elalszik az első óra a legmélyebb még nappal is. Akkor atombombát is lehetne mellette robbantani akkor se ébred fel. :)

Úgyhogy én is azt mondom, hogy fel ne keltsd! A gyarapodást meg majd 1-2-3 hónap alatt tudod felmérni igazán. Mi nekünk felnőtteknek se van mindig ugyanúgy étvágyunk, pláne ezekben a nagy melegekben amik voltak.

2008. szept. 9. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!