Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Játszócumis anyatejes babátok...

Játszócumis anyatejes babátok cumizavaros lett végül?

Figyelt kérdés
10 napos. Igény szerint szopizik, de ez abba fordult át, hogy ha ébren van,folyton cicizne. Addig keres, nyűglődik ameddig nem rakom mellre, pedig tudom, hogy nem èhes, hisz előtte lakott jól. 7 naposan már meghaladta a születési súlyát. Tegnap adtam neki cumit, el is aludt vele, de annyira sulykolták belénk a kórházban, hogy nem szabad, hogy rosszul érzem magam miatta :-( pedig nagy segítség lenne. Tapasztalatokat várok ezzel kapcsolatban. Cumisüveget nem használunk, csak a játszócumit szeretném. Ettől is dönthet úgy, hogy nem fogadja el a cicit?

2015. szept. 2. 07:33
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

jaj, nyugodtan adj neki cumit...ezt sulykolják örökké, de én ismeretségi körömben pl minden baba cumizik még se láttam olyat aki a cumi miatt lett cumizavaros...

az ujjszopás vagy a cumi közül utóbbi a jobb, és valószínű valamelyik úgyis kelleni fog neki ha ennyire szopi függő. adj neki különben úgy jársz, hogy te leszel a cumija és állandóan cicizni akar majd mint az én lányom..ő 6 hós koráig nem fogadta el se az ujját se a cumiját, állandóan rajtam csüngött, hasfájós is lett tőle, +alvás zavaros aztán nagy nehezen elfogadta a cumit és minden gondunk megoldódott. Mellesleg ő üvegből is evett az elején mert pótolni kellett neki, és még attól se lett cumizavaros..

2015. szept. 2. 07:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem! 5 naposan kapta a cumit. 4 hónaposan magától dobta el. Nem kellett neki már. A kórházban nekünk sem engedték, de második gyereknél már nem fog érdekelni.
2015. szept. 2. 08:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ó, én lennék a legboldogabb, ha végre cumizavaros lenne.!

Hiába cumizik, iszik cumisüvegből, csőrös itatóból, a cici az isten. 10 hós.

A kórházról meg: 2010ben szültem először.

Azt mondták ne altassuk hason a gyereket, csak háton, és tegyünk félig alá egy vékony párnát, hogy kicsit oldalasan feküdjön. Ha nem így teszünk, MEGFULLAD.

A nagylányom persze csak hason aludt. És van az a fáradtság, hogy bekapcsolod a légzésfigyelőt, és leteszed hason, a tiltás ellenére. Sosem riasztott.

2014ben szültem a kislányom.

Új szabály: Ne tegyünk párnát a gyerek alá, mert nem tesz jót a gerincének. Ja, és ne altassuk háton, mert (dobpergés...) MEGFULLAD!!!! Legyen hason.

Na a kislányom, mily meglepő, csak háton tudott aludni, hason fekve kidobta a tejet.

Született lázadóim vannak :).

2015. szept. 2. 08:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Kb. 1 hetes kora óta kap cumit, nem annyira cicifüggő, hogy egész nap, de azért sokszor vettem azt észre, hogy nem evés miatt kérte, hanem cumizásra :D Én erre eleve nem is akartam rászoktatni, úgyhogy adtam neki játszócumit. Vasárnap lesz két hónapos, gyönyörűen szopik. Sőt, biztos lesz, aki megkövez, de az elején, mikor láttam, hogy kezd horzsolódni a mellbimbóm, bimbóvédőt is használtam az egyik mellemre (nem akartam megvárni, míg cafatokban lesz), cumisüvegből kap inni (kétféle van, mindkettő használatban), olyan is volt már, hogy lefejt tejet kapott belőle, mert nem szoptatok nyilvánosan. És ettől a sokmindentől sem lett cumizavaros, teljesen gond nélkül eszik/iszik bármiből. Mindegy neki, csak jöjjön belőle :D

Szerintem önmagában a cumi semmi bajt nem fog okozni, ha ennyire szüksége van rá, adj neki nyugodtan.

2015. szept. 2. 10:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,megnyugodtam, mindenkinek ment a zöld :) Gondolkodtam az üvegen én is. Ma kell először pár órára anyukámmal hagynom. Egyelőre az a haditerv, hogy kiskanállal fog anyatejet kapni.
2015. szept. 2. 12:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én babám egy naposan kapott cumit és nem lett cumizavaros töle.
2015. szept. 2. 12:16
 7/7 anonim válasza:
Bàr màr azóta biztos kiderült, hogy cumizavaros lett-e a babàd, de úgy làtom csak pozitív véleményeket kaptàl. Hàtha még valakinek hasznos: az én babàm cumizavaros, pedig nem kapott cumisüveget, csak jàtszócumit, azt viszont koràn, 2 hetesen. Màr 4,5 hónapos, de még mindig küszködve szopizunk miatta, de ha nem adok neki cumit, rajtam cumizik szinte egész nap. Ami itthon nem gond, de elmenni sehovà nem tudnànk. De ez alkat kérdése inkàbb, mert a hugom gyereke cumisüveggel és jàtszócumival kezdett, szopizni csak 3 hónaposan tanult meg, mégis szépen szopizik a mai napig, mellette cumisüvegböl is iszik még, 18 hónapos. Az én lànyom olyannyira hajlamos megzavarodni bàrmitöl, hogy kétszer adtam neki csörös poharat, utàna mindkétszer elkezdte ràgni a cicim, amit azelött sose csinàlt. Szóval ez tényleg babafüggö.
2016. máj. 24. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!