Miért sírhat minden este a babám, még a kezemben is?! Többi lent
Elég kevés információt adtál meg a kérdéshez. Anyatejes vagy tápszeres baba? Hogyan altatod? Hol alszik? Mennyit alszik?
Szerintem a pocakfájás és a fogzás nem függ össze.
Első vagyok.
Kedves Kérdező, akkor tényleg lehet, hogy csak túlaggódod.
Anyatejes babát nem lehet túletetni. (2-es válaszoló felvetésére írom.)
Amúgy a szoptató anya étrendje és a baba esetlegesen bizonyos ételekre való érzékenységével kapcsolatban ez például egy hiteles cikk, amit érdemes lehet elolvasni: [link]
Az első vagyok megint.
Így már egy kicsit más a helyzet - szerintem.
Bár én szoptattam/szoptatok, és nem vagyunk egyformák, de az én kislányom 2-3 hónapos korában ennél sűrűbben kért szopni. És hosszan is szopott. (Nálunk cumi nincs és nem is volt.)
Nagy valószínűséggel ha igény szerint tudnád szoptatni, kevesebbet sírna. (Mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a fejés okát és részleteit, hiszen annyi minden miatt sírhat vagy nyűgösködhet egy kisbaba!) Írhatnék sokféle ötletet, de az a legegyszerűbb, ha elolvasod ezt a cikket: [link] Remélhetőleg találsz benne számotokra használható dolgot.
A Medela Calma vagy más etetőfej a termékeik közül talán jobb lehet.
A MAM termékei közül én már a két hónapos babámnak szereztem be hűtőrágókát, amit mindig én tartottam neki, úgy használta. A kezébe természetesen csak jóval később kapta és akkor is felügyelettel, nehogy megüsse magát vele.
Puha rágóka is legyen mindig kéznél. Nekünk az ujjamra tekert textilpelus is bevált. Az első fogacska végül 6 hónapos korban bújt ki.
Ilyenkor már szórakoztatni is lehet, játszószőnyegen például.
Nekünk kisebb korban nagyon bevált a zenehallgatás közbeni közös "tánc" is. Szórakoztatta, megnyugtatta, sokszor csak úgy aludt el. Az első kedvenc a Guantanamera volt, aztán megunta.
Növekedési ugrásoknál is lehet nyűgösebb. Így hogy fejsz, még jobban kell figyelned a fejés és az etetések-itatások között eltelt időre és hogy még több folyadékot igyál, hogy termelődjön a kereslet szerinti tejed. Amúgy ha 3,5-4 óránként eteted, nem lehet hogy egyszerűen csak szomjas? Amely igényét lehet hogy pár perc alatt ki is elégíteni, hiszen az első tej (a szinte áttetsző) a szomjoltó, a hátsó (fehér) pedig a zsírosabb, laktatóbb.
Félrement egy betű az utolsó mondatomban, így félreérthető. A lényege az lett volna, hogy ha igény szerint szopna a babád, akkor szomjúságra pár perc szopizás ki is elégítené, de így hogy cumisüvegből kapja az anyatejet x óránként és közben nyűgösködim, lehet hogy csak szomjas. Főleg nyáron.
És ha a székeléssel is gondja van, tényleg lehet, hogy nem jut elegendő folyadékhoz. Amúgy milyen a széklete, amikor van? Híg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!