Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért jó idomítani a babákat?

Miért jó idomítani a babákat?

Figyelt kérdés
Pl a suttogó módszerére gondolok. Nem jobb inkább harmónikusan eltölteni azt az időt? Felháborít, h szegény anyukák elhiszik, hogy ez jó és árulhatnak ilyeneket a boltokban..
2008. szept. 8. 08:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem idomítom a gyermekimet. Mind kettő a saját ritmusában él. Amit viszont megfigyeltem alkalmazkodnak egymáshoz. A kicsi aki 7 hónapos akkor alussza a délutánit mikor a nagy, aki 4 éves.Születése óta így van és nem volt benne semmi kényszer.
2008. szept. 8. 08:21
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem meg a kérdésed felháborító. Én nevelem a gyerekemet, a saját elveim szerint, és gondolom még sok más is így érzi. Idomítani az állatokat szokták. Tehát nem használom a suttogó vagy más módszert, de ha más használja is, az neked miért fáj? Ezt mindenki saját belátása szerint dönti el. Nem szabad senkit elítélni csak azért mert elolvas egy könyvet és kipróbálja a módszert. Attól még nem idomít. Szerintem ez a téma úgyis nagyon meg fogja osztani a közvéleményt. Inkább te is próbálj meg segíteni a többi kismamának, ha már ennyire ráérsz írkálgatni.
2008. szept. 8. 08:25
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Én egyetértek, a suttogó valóban idomít. Szerintem is jobb szeretettel, ösztönösen nevelni a gyermekünket. Persze lehet segítséget "kérni" könyvekből, de ez a suttogó...pfff!
2008. szept. 8. 08:43
 4/10 anonim ***** válasza:
64%
Én a kutyámat idomítottam, a 6 hetes kislányomnál ez a szó fel sem merült! Az a fontos, hogy nagyon szeresd a gyermekedet, hiszen még olyan pici és védtelen, legyen sok türelmed és magadtól rájössz a megoldásra. Egyébként egész éjjel fent voltam, mert a kislányom nyűgösködött. A Suttogót nem lapoztam fel, viszont éreztettem vele, hogy nagyon szeretem. Valakinek viszont a katonás módszerek válnak be, de mindenki úgy csinálja, ahogy akarja
2008. szept. 8. 09:05
 5/10 anonim ***** válasza:
44%
Ha egyszer, egy szép napon A Suttogót pocskondiázók el is olvassák, amit szidnak, rájönnek majd, hogy nem katonás, és nem "sírni hagyós." Nekem sokat segített, a babám 5 hetes kora óta átalussza az éjszakát, nyugodt, mosolygós. És én is alszom, képzeljétek.
2008. szept. 8. 11:19
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
Kedves 4.válaszoló,én elolvastam mindkét könyvet-ajándékba kaptam-,és ezek után is pocskondiázom.A kisfiam most 17 hetes,és 8 hetes kora óta teljesen végig alussza az éjszakát.Van egy 16 éves fiam is,ő hasonlóan a picihez nyugodt,kiegyensúlyozott gyerek volt.Ez divat-könyv.És ami még fontos,mi magyarok vagyunk,sok-sok minden másként van,mint Amerikában.És én sem hagyom a gyerekemet sírni,amikor igényli a kezemben van,még sincs kézhez szokva.Soha nem aludt még a mi ágyunkban,és amint leteszem elalszik.KÖNYV NÉLKÜL!!!Szóval kedves kérdező,a szívedre hallgass,mert ami ma szentírás,holnap már cáfolni fogják és pont az ellenkezőjéről állítják,h de jó.Pl.a hason-háton altatás is ilyen volt!16 éve-a nagy fiamnál-szó sem lehetett a háton,oldalon altatásról.Most mi van?Eszedbe ne jusson hason altatni.kkor már 4 hónapos kor körül simán ajánlották a gyümi bevezetését,most azt mondják,ha lehet kizárólag csak szoptass fél évig.Én ezért mondom,h hallgass magadra.Tudni fogod,mi a legjobb a babádnak.
2008. szept. 8. 11:46
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

Butaág könyv után nevelni.Szeretettel,e´s mindenkinek saját belátása alapja´n.....

Az alvás pedig gyerekfüggö.Akár könyv után akár maga´tól nevel az ember.

2008. szept. 8. 13:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két ikerkislányom van, akik ma 14 hónaposak. Én elolvastam a Suttogót és rengeteg hasznos tanácsot szereztem belőle, amit alkalmaztam a gyermekeimnél.

Ettől még nem idomítottam őket, és a Suttogó nem is az idomításról, pusztán a rendszerességről szól.

Két gyerekkel egyszerre, rendszeresség nélkül nem is tudom, hogy hol tartanék.

A gyerekeim kiegyensúlyozott boldog kisbabák, akik attól, hogy rendszer van az életükben sem kevesebb szeretetben, sem kevesebb törődésben nem részesülnek, sőt, véleményem szerint sokkal nagyobb biztonságérzetet nyújt nekik.

Egyébként pedig mindenki saját belátása és remélhetőleg legjobb tudása szerint nevelje a babáját, attól, hogy eltérőek a vélemények még senki nem rosszabb, vagy jobb a másiknál.

A gyermekeink majd úgyis felnőttként fogják visszaigazolni, hogy sikeres volt-e a nevelésünk.

2008. szept. 8. 19:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Én nem olvastam ezt a könyvet, mindent a magam belátása szerint csináltam. Viszont olvastam több más könyvet, internetes cikket, tapasztalatokat. Én úgy gondolom, hogy ezekből mindenkinek csak azt kell hasznosítani amit ő jónak tart. Ha meg nem válik be még mindig el lehet hagyni.

Amúgy meg van sok anyuka aki nem tud már mást módszert a gyermeke problémájára és ezért próbál ki mások által jónak tartott dolgokat és van akinek segít is, sokat. Másnak meg nem jön be.

Amúgy meg ez a világ már arról szól hogy amit te magadnak érzel azt hiszed, vallod, alkalmazod, amit meg nem, azt elveted, de a lényeg hogy elfogadd másnak a más gondolatát, nézetét, dolgait. Mert attól még lehet hogy nagyszerű ember hogy ő másképp csinál vmit.

Csak az a baj a mai világba, hogy sok ember nem eléggé toleráns, ezt az úgymond szabadságot nem úgy használja mint kéne. Hanem kisarkítja a dolgokat. A szabadság ilyen csak tudni kell vele élni.

Remélem érted hogy mit próbáltam ide leírni. Egyiket sem rád értettem, hanem úgy általában.

A boltokban meg azt árulnak amit akarnak, ha téged érdekel megveszed, elolvasod, ha nem nem. Attól még másnak szuper könyv, olvasmány stb. lehet.

2008. szept. 9. 16:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja és még hozzátenném, hogy az előttem hozzászólónak igaza van nagyon abban, hogy akkor látjuk meg hogy jól neveltük e gyerekünket, ha felnő.
2008. szept. 9. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!