Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babákkal be lehet tartatni...

A babákkal be lehet tartatni a napirendet? Hogyan kell ezt csinálni?

Figyelt kérdés
Egyre többet olvasok itt olyat hogy így napi rend,úgy napi rend.Én most döbbentem rá hogy nem is foglalkozok ilyenekkel,de igazából biztosan jó dolog.Úgyhogy várnék tanácsokat ki hogyan csinálja.Pl. olyanra is kíváncsi lennék hogy esti fürdetést meg tudnak e jegyezni a babák vagy beléjük lehet e nevelni azt hogy fürdés után evés és alvás?De minden más fortélyokra kíváncsi vagyok.
2010. márc. 11. 13:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Csak az a baj hogy most is kb. 2 órája alszik már a babám.Így egyszerűen nem tudom hozzászoktatni semmihez.Pl. ha most lenne már az ebéd vagy az uzsi akkor hogy adjam oda neki?Föl kelteni meg nincs szívem.

Értitek mire akarok kilyukadni?

Vagy pl. nem minden nap ugyanakkor alszik.Ezt így én lehetetlennek érzem.

2010. márc. 11. 14:06
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Az lemaradt, hogy fürcsi közben még ég a villany, aztán ahogy kiveszi párom a vízből, már csak sólámpa, miközben törölgetjük. B.
2010. márc. 11. 14:07
 13/18 anonim ***** válasza:
64%

mennyi idős a bébi?

fürcsi előtt próbáljátok meg kifárasztani.ha alvás helyett inkább játszana még így is,másnap később fürdessétek,előtte játszatok vele. Ha valami oknál fogva ez se válik be,akkor nem marad más, mint mindez + ágyba rakjátok és egyszerűen lekapcsoljátok a villanyt,otthagyjátok. ordít majd,lehet 2 percig,lehet 2 óráig,de előbb utóbb elalszik. Ne engedjetek neki,hozzászokik hamar!

2010. márc. 11. 14:07
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
mindenképp az estével kezd a változást.ha este hamar el tud aludni,akkor másnap korábban kel,korábban lesz álmos nappal,korábban alszik délután,mégha 2-3órát is. Bízz magadban,menni fog!
2010. márc. 11. 14:10
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is délben tettem le, és 2-kor szokott kapni főzit. De max fél 3-ig úgyis felébred, ha nem, akkor bemegyek hozzá, és kicsit felhúzom a redőnyt. Így elkezd magától ébredezni. Szóval fél órás csúszás még nem tragédia, de valamilyen rendszer kell.

Dokink egyébként azt mondta a kezdetekkor, hogy ha 3 óránként eszik a baba, akkor legyen ez a rendszer: 6,9,12,3,6,9. És ha éppen bealszik, akkor fel kell kelteni. De kisfiam nem sz@rozott, rögtön 4 órás lett, így lett belőle 6,10,14,18,22. Max fél órás eltérésekkel. Aztán szép lassan alakul, egyre korábban igényelte az éjszakai alvást. B.

2010. márc. 11. 14:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyerekkel közösen magától kialakul egy napirend. Nyilván vannak dolgok amiket neked is meg kell csinálnod, és vannak amiket ő igényel, ha ezeket elosztod egy napra beilleszted az étkezéseit, hamar meglesz egy napirend. Ha mindig hasonló sorrendben telnek a napjaitok, hamar hozzászoktok, hogy mi miután következik. Én sosem néztem az órát, a gyerekeim állították be, hogy mikor esznek és alszanak, de megfigyeltem, hogy a most 5 hónapos kisfiam is már ugyan abban az időben eszik, alszik, pedig még most is igény szerint szoptatom. Az esti elalvásról az a véleményem, hogy a megszokott sorrend és előtte az alapos kifárasztás a leghatásosabb.
2010. márc. 11. 14:23
 17/18 A kérdező kommentje:
4 hós a fiam.És hogyan fárasszam le?Sokat beszéljek neki,csörgőkkel játszunk?Már szépen fog dolgokat és nyúl is értük.Tegyük fölé azokat az akármiket amik lógnak fölötte?
2010. márc. 11. 15:40
 18/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Én a kisfiamat 3 hónapos kora óta egyszerűen nem hagyom délután 6 után aludni. Játszik a játékaival, a nővérével, fürdés előtt masszírozom, nagy kádban úszkál utána felöltözés után játszik még egy kicsit az ágyában amíg a testvérét is felöltöztetem. Este 1/2 9-kor eszik és már el is aludt cicin.
2010. márc. 12. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!