Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babákkal be lehet tartatni...

A babákkal be lehet tartatni a napirendet? Hogyan kell ezt csinálni?

Figyelt kérdés
Egyre többet olvasok itt olyat hogy így napi rend,úgy napi rend.Én most döbbentem rá hogy nem is foglalkozok ilyenekkel,de igazából biztosan jó dolog.Úgyhogy várnék tanácsokat ki hogyan csinálja.Pl. olyanra is kíváncsi lennék hogy esti fürdetést meg tudnak e jegyezni a babák vagy beléjük lehet e nevelni azt hogy fürdés után evés és alvás?De minden más fortélyokra kíváncsi vagyok.
2010. márc. 11. 13:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ez egy jó kérdés, várom én is a válaszokat. Mi 5és fél hósak vagyunk, de nem igazán sikerül ez a napirend dolog nekünk sem.
2010. márc. 11. 13:52
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két baba után az a tapasztalatom, hogy az újszülöttet igény szerint kell szoptatni, az első pár hétben még nyugodtan lehet "nagy össze-visszaság", ezalatt beáll a tejmennyiség a kereslet-kínálat. És szép fokozatosan a baba kialakít majd magának egy ritmust, ami szerint eszik-alszik. A fürdést persze lehet azonos időben. És igen, "megtanulja", hogy fürdés után már csak szopi és hálózsák van...
2010. márc. 11. 13:53
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
nálunk ez magátol jött. hamar beleszoknak,ha kezdetektől megvan a napirend! Egy idő után, ha ez felborul, teljes a káosz! Azt nem tudom,hogy mi van ha később kezdünk valamiféle napirendet bevezetni. Azt viszont tudom,hogy biztonságot ad a babáknak ha van egy rendszer az életükben!
2010. márc. 11. 13:54
 4/18 anonim ***** válasza:
Húúú.. hát nálunk, ha nem lenne napirend, én nem is tudom, mi lenne. Szerintem fürcsi nélkül el sem aludna. Párszor már bealudt fürdetés előtt, de mindig felébredt, annyira megszokta. Valahogy úgy jött magától az egész, de általában max. fél óra eltéréssel minden napunk ugyanúgy alakul. Pl. kezdetben fél 10-10 körül fürdettünk minden nap, aztán a babus igényeihez alkalmazkodtunk (minden nap egyre korábban megborult). Mostanra jutottunk el odáig, hogy fél 8-8 között van fürcsi. (Két napja már este 7-kor dilizett, így eléggé húzni kellett a dolgot, mert fél 6-kor kajált előtte). B.
2010. márc. 11. 13:57
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jó, ha van napirendetek, mert te is tudsz hozzá valamennyire igazodni. Mondjuk az nekem már nem tetszik, ha nagyon katonás a dolog. (A sógornőm szinte percre pontos napirendet tartott a gyereknél) Mi 9-9:30 körül reggelizünk, 12:30 körül ebédelünk, 13:30 körül alszunk, alvás után uzsi, 18 körül vacsora, 19:15 körül fürdés és 21 után cici és alvás. A babák ezt megszokják. Nálunk van, hogy az esti fürdés kicsit elcsúszik és ilyenkor van hogy nyügös. Próbáld meg kialakítani a nektek megfelelő napirendet és hiddel te is tudsz akkor tervezni előre is .

14 hós anyuka

2010. márc. 11. 13:57
 6/18 anonim ***** válasza:

Igen, be lehet tartani. Persze nem úgy, hogy most van 2 óra, ébresztő kaja, de mindjárt magától kel a kislányom a 2 órás ebédhez, mert megszokta. Hajnalban is mindig magától kell 5.50 és 6.10 között, a 6-os cicihez.

A fürdés is mindig 8-negyed 9-től van, aztán vacsi, hálózsák, mese, jóéjtpuszi és alvás reggelig.

5 hónapos

Ja és ez a napirendünk 3 hónapos korától működik, előtte 3 órás volt (most 4), akkor még kelt éjjel egyszer szopizni, de 6 hetes koráig még nem volt napirend.

2010. márc. 11. 13:59
 7/18 anonim ***** válasza:
Ja, igen, ahogy előttem is írták, a kizárólagos anyatejes babáknál annyira nem könnyű. Nekem kezdettől vegyes volt anyatej, plusz táp, így eleve 4 óránként evett. De ő kérte így. Első pár napban órát lehetett hozzá igazítani, esküszöm. B.
2010. márc. 11. 14:00
 8/18 A kérdező kommentje:
A fürdés utáni alvásra hogy tudnám rászoktatni mert nekem akkor él a bébim igazán.Egyszerűen kapcsoljam le a villanyt vagy hogy?
2010. márc. 11. 14:00
 9/18 anonim ***** válasza:

ha azonos időben van az ebéd,vacsi,fürdés,ha közvetlen reggelizés,vagy délutáni alvás után van a napi séta-mégha csak a boltba is, hamar belejönnek a nagyobbak-4-5-6 hósak is. ha fél órácska csúszás van, akkor is.

javaslom,hogy próbáljatok napirendet állítani, ez nektek is jó,a kicsinek is jó. ez a nevelés része, így megtanulja,hogy vannak szabályok, anya és apa a főnök. Ezenkívül,ha nincs rendszer az életében,akkor egyszer csak úgy dönt,hogy este fürdés és vacsi után még éjfélig játszani támad kedve,anyu-apu pedig nem fogja ezt értékelni,a kicsi meg iszonyatos ordításba kezd... teljes káosz. Kell egy rendszer. nem nagy,nem betarthatatlan.

2010. márc. 11. 14:02
 10/18 anonim ***** válasza:
Fürdetés után mi csak sólámpát használunk már, átmasszírozzuk testápolóval, és totál ellazul tőle, még akkor is, ha előtte dilizett. B.
2010. márc. 11. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!