A védőnőmnek vagy az édesanyámnak van igaza?
6 hetes a babám, van már egy 3 éves lányom.
Még a nagylányom születésénél javasolta anyukám és nagymamám, hogy esténként, fürdetés és törölközés után hagyjuk csupaszon egy kicsit (max. 10-15 percet, hidegebb időben egy vékonyka bodyban, de ne legyen összepattintva a lábai között), se pelenka, se semmi, mert így könnyebben kezdi majd a mozgásokat. Nagymamám úgy fogalmazott, hogy egy ilyen kis csöpp gyereknek még a pelenka elhanyagolható súlya is soknak tűnik, könnyebben forog szabadon. Nem tudom, ennek köszönhető-e, de tényleg nagyon prímán és gyorsan fejlődött a lányom, ez minden este családi program volt: a csupasz babát letettük a nagy ágyunkra, mellé ültünk a párommal és játszottunk vele. Ő is élvezte, meg mi is.
Most a kisebbik lányommal is elkezdtük ezt, nagyon tetszik neki a "szabadság".
Viszont mikor tegnap itt volt a védőnőnk és elmeséltem neki, szó szerint leteremtett (hogy csúnyább szóval ne éljek), hogy mekkora felelőtlenség ilyet csinálni, mert ha a gyerek ezt szokja meg, akkor utána ruhában nem fog mozogni.
Na, az ilyen védőnőktől mentsen meg az ég mindenkit! Nem azért, mert más véleménye van, hanem azért, mert "leteremt".
Megmondom őszintén, h amikor a gyereket megtöröltük, ő feküdt a pelenkázón, a felső teste már fel volt öltöztetve, mi is hagytuk úgy egy kicsit. Csak szimplán felé hajoltunk, és beszéltünk neki, stb.
szerintem butaság amit a vnő mond. én is azt csinálom a gyerekeimmel amit a anyukád tanácsolt.a nagy 10 hósan ment, 3hósan ide oda forgott. nem hiszem hogy a pelenka miatt, szerintem ügyes volt csak. a pici 3hós ő rajta sincs pelus mégsem tud még forogni...
szóval szerintem tégy azt amit jónak látsz :)
Szerintem sincs igaza egyiknek sem, nem fog attól előbb mozogni mert csupaszon van, de az is jó nagy hülyeség amit a védőnő mondott, biztos nem értetted félre? :O :O Akkor fordítva is igaz lenne, ha ruhában kezd el mozogni akkor ha levetkőzteted nem mozog? :D..
Jó ha kicsit csupaszon van, szellőzik a bőröcskéje, de nem a mozgásfejlődés gyorsítása miatt.
Egyiküknek sincs igaza. Nem attól fog gyorsabban forogni, kúszni, mászni, menni, mert csupaszon van 10-15 percet.Az azért jó, mert a feneke, alteste bőre szellőzik kicsit frissül. Neked sem kellemes műszálas ruhában lenni egész nap, bepállik, így meg felfrissül szegényke.
Az én fiam 5 hónapos lesz 1 hét múlva, és már forog, négykézlábra áll és hintázik. Eleven. Pedig nem sok jót jósoltak neki 2 hónaposan hason fekve kinyomta magát és borult amerre a feje húzta, de hordjuk tornára, fejlesztjük az izomzatát, mert nagyon le voltak tapadva az izmait. Ha nem járna tornára még mindig csak a hátán feküdne zárt ököllel. Nem a popsi szellőztetés használ neki, hanem a tornáztatás amivel fejlesztjük az izmait.
Jót mosolyogtam.:)
Szerintem nincs jelentősége a csupaszkodásnak a mozgásfejlődésben. A babának bizonyára jól esik a szabad mozgás,és főleg nagy melegben, nem fülled be, de hogy gátolná a mozgásfejlődést egy pelus, body...én még ilyet nem hallottam.
És hogy miért teremtettek le a csupaszkodás miatt? Na ezt én sem értem.
Egy másik védőnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!