Most komolyan, tényleg beszélnek 7-8 hónapos babák, apát, hamit, babát tudatosan?
Én is feltettem ma et a kérdést,az én lányom 7 hós lesz 18-án,mondja hogy:tá-tá,pa-pa,ba-ba.
Ezek még nem tudatosak,csak gyakorolgatja a száját formálgatja.
Viszont ismerősöm állítja,hogy 7 hós lesz a lánya 20,-án tudatosan mondja ha éhes,hogy ham.
Szerintem nem tudatos...nem hiszem el.
Ó, ez mind semmi! Az én 2,5 hónaposom már rövidítéseket is használ: EU, EÜ és állathangot: BÚ
Na, ehez mit szóltok?
Azt már hallottam, hogy 1 éves kora körül van olyan baba, aki mond 1-2 szót, de 6-7-8 hónaposan el se tudom képzelni.
Négy nagyon értelmes, jó tanuló gyerekem van, de egyik se beszél 1,5 éves kora előtt. Persze sok mindent megértettek, s a legkisebb 13,5 hónapos fiam is tud pár dolgot, de nem mondhatom még most se, hogy tudatosan mond szavakat.
Nem is értem, miért fontos néhány anyukának saját magát is becsapni azzal, hogy ilyen korán már beszél a gyereke!
az en lanyom 15 honaposan kezdett mondani 3-4 betus ertelmes szavakat, akkor mondta: "nyit nez mama" es szaladt az ajtohoz
ez annyit jelent: nyissuk ki az ajtot es nezzuk meg hol jon mama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!