7 hónaposan tudatos beszéd, vagy csak nagyzolás?
Szerintem babafüggő is, mert minden babának máshoz van tehetsége, egyik ebben jó, a másik amabban...
én egyáltalán nem tartom a lányomat "szubintelligens"-nek , de 7és fél hónaposan apjára azt a szót használta hogy "Pa" (aztán 8hós korától lett "Apa"). szintén 7,5 hótól használta a "baba" megevezést is és a kedvenc plüss kacsájára meg hogy "tata" (8,5 hótól lett "kacsa).
ezek következetesen, minden esetben az adott szituációban helyénvalóan használt "szavak" voltak.
kb 8,5 hós korától robbanásszerűen nőtt a szókincse...
most 17 hós és az átlagos 3 évesek szintjén beszél (kiejtés, szókincs, ragok stb tekintetében egyaránt)
no de az egész családunk nagydumás, igazi olaszos família vagyunk, szóval szerintem nem csoda, hogy jó lett a kereplője...
mindezt nem dicsekvésképpen írtam le, mert én hiszek abban amit fentebb is írtam, hogy egyik gyerek egyik téren erős, a másik meg másmiben...
Szia!
A kérdés érdekes. Nem hittem a "korai" beszédkezdetben. De...
Szóval, most van egy 7,5 hónapos kisfiam, aki a bababa és az apapa mellett, "mondja" azt is, hogy mamm-mamm. Előbbiek szerintem még csak az utánzás szintjén vannak. De az utóbbit kifejezetten akkor használja, ha azt akarja hogy figyeljek rá, vagy épp nem vagyok ott és engem akar.
Én nem hiszem, hogy ez már kifejezett beszéd lenne. De valaminek a csírája. Egy leutánzott és megtanult hangsor, amit párosított velem.
20:40 vagyok.
Még annyi, hogy ha azt mondom neki, hogy tapsi-tapsi, akkor tudja, hogy a kis tenyerét, az én tenyeremnek kell ütögetni. Szerintem a mamm-mamm is ezzel van (egyelőre) egy szinten.
De csatlakozom egy korábbi válaszlóhoz: egyik baba ebben erős, másik baba abban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!